Antena 3 CNN Externe Plecarea Marii Britanii din UE, un divorţ costisitor

Plecarea Marii Britanii din UE, un divorţ costisitor

Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană seamănă, din punct de vedere al analiştilor financiari, cu un divorţ. Depinde de cele două părţi cât de mult îi va costa

Plecarea Marii Britanii din UE, un divorţ costisitor
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
05 Feb 2020   •   10:38

Sabina Iosub a fost prezentă la Londra, unde a vorbit cu Philip Harrison, specialist financiar şi în metode de plată.

''Vor fi schimbări privind taxarea serviciilor financiare? Mă tem că e un mare pericol ca asta să se întâmple. Cred că cei din managementul Uniunii Europene sunt puţin nefericiţi că am plecat. Cred că vor face tot ce le stă în puteri pentru a-i opri pe ceilalţi să iasă din UE. Cred că vor vrea să pedepsească, e un cuvânt cam puternic, dar ne vor face ceva greutăţi. Deci, da, vor fi nişte provocări (...) Chiar dacă UE ne va pune puţin beţe în roate, cred că ar trebui să se relaxeze şi ei şi să uite neînţelegerile din trecut. Și să vedem cum vom putea face comerţ în continuare, cum vom continua să facem afaceri cu aceste ţări. Asta pentru că avem atâtea milioane de europeni la noi în ţară şi atât de multe milioane de britanici în UE. Da, suntem divorţaţi într-un fel, dar suntem foarte interconectaţi, avem copii şi rude în comun'', spune specialistul financiar din Marea Britanie.

O dată cu BREXIT, Londra va trebui să lupte pentru a rămâne centrul finanţelor din Europa, în vreme ce Parisul, Frankfurtul şi chiar Dublin îi atacă statutul.

Palpitant va fi pentru toată lumea. Inclusiv pentru cei jumătate de milion de români din Marea Britanie pentru care experţii financiari au un sfat ferm.

Plecarea Marii Britanii din UE, un divorţ costisitor

 

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close