Antena 3 CNN Externe Proteste anti-lockdown în Berlin: Mii de germani au ieșit în stradă, nemulțumiți de extinderea restricțiilor anti COVID-19

Proteste anti-lockdown în Berlin: Mii de germani au ieșit în stradă, nemulțumiți de extinderea restricțiilor anti COVID-19

Protestatarii au ieșit în stradă nemulțumiți de măsurile luate de Guvernul german. Mai exact, aceștia protestează împotriva restricțiilor impuse cu aprobarea Anghelei Merkel, restricții extinse până pe data de 28 martie.

Proteste anti-lockdown în Berlin: Mii de germani au ieșit în stradă, nemulțumiți de extinderea restricțiilor anti COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    13 Mar 2021   •   15:27

Cancelara Angela Merkel și premierii celor 16 landuri federale au decis prelungirea lockdownului până pe 28 martie din cauza numărului ridicat de noi infectări. Vor exista însă și câteva măsuri de relaxare.

De luni a intrat în vigoare o măsura prin care au fost din nou permise întâlnirile private între două gospodării. Până atunci, membrii unei gospodării se puteau întâlni doar cu o singură persoană din afara acesteia.

În regiunile în care incidența scade la mai puțin de 35 de noi infectări la 100.000 de locuitori în decurs de 7 zile, vor fi posibile întâlniri private ale membrilor unei gospodării cu alte două gospodării. 

Dintre cele 16 mitinguri planificate, 15 au fost aprobate. Demonstrația de la Dresda a fost interzisă de către autoritățile din oraș. O cerere urgentă a fost respinsă în primă instanță de instanța administrativă competentă și, după o obiecție, se află în fața instanței administrative superioare.

Organizatorii din Dresda au chemat participanții să meargă la plimbare și să facă cumpărături, dacă protestul era încă interzis.

-Informații în curs de actualizare-

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close