Antena 3 CNN Externe Proteste în Grecia şi Turcia: Mii de oameni pe străzile Atenei. Ciocniri între kurzi şi forţele de ordine

Proteste în Grecia şi Turcia: Mii de oameni pe străzile Atenei. Ciocniri între kurzi şi forţele de ordine

Proteste în Grecia şi Turcia: Mii de oameni pe străzile Atenei. Ciocniri între kurzi şi forţele de ordine
Sursa foto: Foto: Video News
14 Ian 2011   •   13:58

Mii de oameni au ieşit, miercuri, pe străzile din Atena pentru a se opune planului de unificare a serviciilor de transport. În Turcia, sute de protestatari kurzi au atacat forţele de ordine.

Protestele din Turcia au început în oraşul Diarbakir după ce autorităţile turce au reluat procesul a peste 150 de activişti kurzi. Deşi reprezenanţii acestei etnii au spus că vor renunţa la violenţe până la alegerile din iunie, sute de kurzi au ieşit în stradă şi au atacat maşinile poliţiei în timp ce îi transportau pe acuzaţi la tribunal.

Oamenii legii au răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Conflictele dintre turci şi kurzi au făcut 40.000 de victime în ultimii 30 de ani.

Proteste au fost şi în Grecia. Oamenii au ieşit în stradă pentru a manifesta faţă de un plan ce prevede unificarea tuturor serviciilor de transport din capitala elenă.

Demonstraţia a fost precedată de o grevă generală a transportatorilor. Gestul a paralizat Atena în ciuda faptului că instanţa a declarat demersul ilegal.

 


×
Subiecte în articol: protest Grecia turcia kurzi
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close