Antena 3 CNN Externe Protestele din SUA se extind și în Europa. Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene în timpul unui protest la Paris

Protestele din SUA se extind și în Europa. Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene în timpul unui protest la Paris

Poliția a intervenit în forță, marți seară, la Paris pentru a dispersa manifestanții care luau parte la un protest neautorizat.

Protestele din SUA se extind și în Europa. Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene în timpul unui protest la Paris
Sursa foto: Hepta/ Arhiva
02 Iun 2020   •   23:37

Protestatarii manifestau în semn de solidaritate cu manifestațiile din Statele Unite ale Americii.

Aproximativ 15.000 de persoane s-au adunat în zona Clichy din Paris pentru a susţine familia lui Adama Traoré, un bărbat de culoare în vârstă de 24 de ani decedat în anul 2016 în timp ce era reţinut de agenţi de poliţie.

Unii protestatari au lansat petarde spre forţele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene.

În oraşul Lille, aproximativ 2.500 de persoane au participat la un miting de protest faţă de violenţele poliţiei. "De la Adama Traore la George Floyd, aceeaşi instituţie, aceeaşi luptă! Vieţile persoanelor de culoare contează!", au scandat manifestanţii, relatează Mediafax.

Imaginile cu protestele violente de la Paris au fost comentate, marți seară, la Sinteza Zilei:

Cel puţin cinci agenţi de poliţie au fost răniţi prin împuşcare în cursul protestelor violente izbucnite în Statele Unite după moartea unui afro-american în timp ce era imobilizat brutal de poliţişti, iar Secret Service a instituit un perimetru de securitate în jurul Casei Albe.

Serviciul american de protecţie a demnitarilor (Secret Service) a închis marţi mai multe străzi din jurul Casei Albe, pentru protejarea preşedintelui Donald Trump, care în urmă cu câteva zile a fost transferat scurt timp într-un buncăr, pe fondul violenţelor, relatează agenţia de presă Reuters. Conform postului Fox News, zeci de agenţi Secret Service au fost răniţi în ultimele zile în operaţiunile de îndepărtare a protestatarilor violenţi în Washington D.C, potrivit Mediafax.

În alte oraşe din SUA, cinci agenţi de poliţie au fost răniţi marţi dimineaţă în incidente armate produse în cursul protestelor.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis.

Un agent de poliţie, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă şi omor din culpă în cazul morţii lui George Floyd. Alţi trei poliţişti ar putea fi inculpaţi în acest caz.

Preşedintele Donald Trump a avertizat că ar putea mobiliza membri ai Armatei americane pentru restabilirea ordinii.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close