Antena 3 CNN Externe Protestele se extind în Egipt. Un protestatar a murit la Port Said

Protestele se extind în Egipt. Un protestatar a murit la Port Said

Protestele se extind în Egipt. Un protestatar a murit la Port Said
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Feb 2011   •   09:23

Egiptul pare să se aprindă din nou după câteva zile de calm relativ. Un protestatar a murit şi alţi câţiva au fost răniţi miercuri seară într-o provincie din vestul ţării, după ce forţele de ordine au deschis focul asupra mulţimii de 3.000 de oameni.

Ministrul de externe de la Cairo a avetizat că armata e pregătită să intervină în forţă dacă manifestaţiile degenerează.

În Port Said, în nord-estul Egiptului, mii de opozanţi ai preşedintelui Hosni Mubarak au incendiat mai multe clădiri oficiale.

 


Militarii mobilizaţi în număr mare pe străzi au privit protestul fără să facă ceva, dar ministrul egiptean de externe spune că armata e pregătită să intervină în forţă, dacă manifestaţiile degenrează în violenţe. "Trebuie să apărăm Constituţia, chiar dacă nu mai este funcţională, pentru că asta ne va apăra ţara de orice încercare a celor care vor să ia puterea. Aşa vom supraveghea procesul de tranziţie", a declarat Ahmed Aboul Ghiet.

Şi în Cairo protestatarii par să recâştige, treptat, terenul. Sute de oameni s-au adunat noaptea trecută în faţa Parlamentului - o zonă în care prezenţa mulţimii e, oficial, interzisă.





×
Subiecte în articol: Egipt proteste
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close