Antena 3 CNN Externe Radu Tudor, despre atacurile din Israel: "Urmează o tensiune prelungită și o campanie militară israeliană împotriva Hamas"

Radu Tudor, despre atacurile din Israel: "Urmează o tensiune prelungită și o campanie militară israeliană împotriva Hamas"

Conflictul dintre forţele israeliene şi palestinieni se intensifică. Peste 1.000 de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza către oraşele israeliene.

Radu Tudor, despre atacurile din Israel: "Urmează o tensiune prelungită și o campanie militară israeliană împotriva Hamas"
de Maria Zărnescu    |    12 Mai 2021   •   16:57

În oraşul Lod, unde au loc manifestaţii violente deja de câteva zile, a fost decretată stare de urgenţă. În replică, israelienii au distrus mai multe ţinte Hamas şi ar fi ucis un lider al organizaţiei teroriste.

Sute de rachete au lansate către oraşele israeliene. Ore în șir s-a auzit zgomotul proiectilelor şi al sirenelor. Sistemul de apărare aeriană a interceptat o mare parte din proiectilele lansate de militanţii palestinieni. În replică, forţele israeliene au bombardat aproape 500 de ţinte teroriste din Fâşia Gaza.

Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut încetarea imediată a violenţelor. Totodată, Consiliul de securitate al ONU se va reuni de urgenţă pe tema situaţiei extrem de tensionate din Israel.

Radu Tudor: "Israelul va impune o serie de măsuri de blocadă"

"Urmează eliminarea acelor persoane responsabile de atacare Israelului. Urmează o tensiune prelungită și probabil o campanie militară israeliană împotriva Hamas.

Din păcate, ceea ce se întâmplă acum, reprezintă, în egală măsură, o pierdere și o afectare a vieții normale, atât pentru israelieni cât și pentru palestinieni. Inclusiv cei care pretind că luptă în numele cauzei palestiniene, mă refer la organizația teroristă Hamas, afectează viața de zi cu zi a conaționalilor lor.

Aici, pierderile sunt, din păcate, foarte mari, atât de vieți umane, cât și din punct de vedere economic, al locurilor de muncă. Vor fi restricții, iar Israelul va impune o serie de măsuri de blocadă pentru a încerca să controleze livrările de armament, de rachete, către aceste organizații teroriste.

Urmează o perioadă complicată și instituțiile internaționale sunt puse la grea încercare pentru a încerca să obțină pace", a explicat Radu Tudor.

Scutul Iron Dome a distrus 800 de rachete din 1.000

Radu Tudor a vorbit și despre scutul antirachetă pe care îl deține Israelul, extrem de performant, care totuși a cedat în fața ultimului atac.

"Este vorba despre sistemul Iron Dome care în momentul în care este activat reușește să lovească în aer rachetele agresoare. Din 1.000 de rachete care au fost lansate de organizația Hamas asupra teritoriului 200 și-au atins ținta, 800 au fost distruse.

Noi putem să facem singuri o evaluare despre cât de eficient sau neeficient este acest Iron Dom dacă 80% dintre acestea nu și-au distrus ținta.

Israelul este una dintre cele mai eficiente armate ale lumii, extrem de tehnologizată și cine presupune că poate învinge Israelul folosind această organizație teroristă Hamas, Iranul în special, cred că nu știe la ce fel de conflict se înhamă și care vor fi rezultatele, de altfel anticipate de o forță și o influență fără precedent a armatei", a mai adăugat Radu Tudor, la Antena 3.

Conflictul armat a izbucnit după ce la începutul postului musulman al Ramadanului, protestatari palestinieni au atacat mai mulţi agenţi ai poliţiei israeliene la intrarea în centrul vechi al Ierusalimului, din cauza restricţiilor antiepidemice.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close