Antena 3 CNN Externe Reportaj şocant al unei televiziuni spaniole despre cerşetorii romi

Reportaj şocant al unei televiziuni spaniole despre cerşetorii romi

Reportaj şocant al unei televiziuni spaniole despre cerşetorii romi
02 Feb 2011   •   22:23

Cerşetoria a devenit o afacere foarte prosperă pentru bandele de romi proveniti din Romania care operează în Spania. Traficanţi cu tupeu iau zeci de cerşetori din România şi-i trimit pe străzile oraşelor iberice, ca să facă bani pentru ei. În mijlocul unei asemenea bande s-au infiltrat doi jurnalişti ai unei televiziuni spaniole, care au realizat un reportaj şocant.

Îmbrăcaţi cu haine ponosite şi murdari din cap până în picioare, reporterii televiziunii spaniole au intrat fără probleme în fieful cerşetorilor români, din sudul Madridului. "Gazdele" i-au crezut de-ai lor, aşa că au fost foarte comunicativi. Ca între colegi, şi-au spus păsul şi au dezvăluit tainele meseriei.



Puţin mai târziu, reporterii sub acoperire l-au cunoscut şi pe şeful cerşetorilor. Bărbatul, de asemenea, român, este foarte scump la vorbă. Cu un aer complet neprimitor, le dă de înţeles intruşilor că acesta este teritoriul lui.

Românul este la fel de tăios şi cu cerşetorii pe care-i controlează. Le cere tribut jumătate din câştiguri. La schimb, le asigură o masă pe zi şi-i păzeşte de alţi cerşetori. Însă e nemilos cu orice cerşetor care nu-şi face planul zilnic.

Asemenea bande acţionează în tot Madridul, dar şi în localităţile din împrejurimi, spun poliţiştii spanioli. Zilnic, pe străzi, îşi fac apariţia zeci de cerşetori români.

×
Subiecte în articol: cersetori romi Spania televiziune reportaj
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close