Antena 3 CNN Externe Hotelierii din Bulgaria cer "coridoare verzi" şi teste gratuite pentru turiştii care sosesc în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

Hotelierii din Bulgaria cer "coridoare verzi" şi teste gratuite pentru turiştii care sosesc în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

Hotelierii bulgari cer statului "coridoare verzi" şi teste PCR gratuite pentru turiștii străini care vor să vină pentru minivacanța de Paște şi 1 Mai.

Hotelierii din Bulgaria cer "coridoare verzi" şi teste gratuite pentru turiştii care sosesc în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Mar 2021   •   10:28

De altfel, hotelierii spun că mii de români sunt așteptați în această perioadă în stațiunile de pe litoralul bulgăresc. Patronii insistă ca statul să suporte costurile testelor PCR ale turiștilor străini, ca măsură anticriză pentru sprijinirea turismului.

Premierul Boiko Borisov a anunțat, în weekend, în prezența ministrului sănătății și a ministrului turismului, că de la 1 mai Bulgaria va deschide noul sezon turistic cu reguli și măsuri concrete pentru locurile de cazare și masă.

"Este foarte important ca industria turismului să se pregătească pentru sezon încă de acum, precum și ca turiștii să fie informați cu privire la condițiile în care vor vizita Bulgaria", a precizat premierul de la Sofia.

Cei mai interesaţi de redeschiderea sezonului turistic sunt hotelierii din staţiunile bulgăreşti de pe coasta nordică a Mării Negre. Înainte pandemiei, staţiunile de aici primeau mii de turişti români, veniţi să petreacă minivacanţa.

Totodată, hotelierii din Burgas se plâng că turiştii israelieni îşi anulează rezervările pentru 1 Mai pe litoralul din Bulgaria. Mai mult decât atât, patronii unităţilor de cazare au mai solicitat autorităţilor şi amenajarea de "coridoare verzi", prin care oamenii ce sosesc în minivacanţă din Polonia să poată trece cu autocarele, fără să mai fie blocaţi la frontiera cu Ungaria sau Serbia.

Măsuri pentru turiştii din Bulgaria

Pe plajele din Bulgaria, turiştii şi hotelierii sunt obligaţi să respecte o serie de măsuri. Spre exemplu, la plajă, distanţa de 1.5m între şezlonguri. În zonele de plajă gratuită este permisă staţionarea împreună a 2 persoane sau a tuturor membrilor dintr-o familie, la o distanţă de 20 de metri.

Există reguli şi în folosirea umbrelelor amplasate pe plajă. O umbrelă poate fi folosită de 2 persoane sau de toţi membrii unei familii
 

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close