Antena 3 CNN Externe Revoluția Română din 1989, aniversată la Bruxelles

Revoluția Română din 1989, aniversată la Bruxelles

Revoluția Română din 1989, aniversată la Bruxelles
Sursa foto: Foto Antena 3
21 Noi 2019   •   10:13

Revoluţia Română din 1989 a fost marcată în Parlamentul European printr-un eveniment inedit la care au participat europarlamentari, membri ai misiunilor diplomatice, profesori universitari şi revoluţionari. Timp de două ore, invitaţii au readus în atenţia publicului cele mai tensionate momente ale evenimentelor din decembrie '89. 

Imnul României a răsunat din nou în Parlamentul European. Membrii Grupului Socialiştilor Democraţi au venit în număr mare să onoreze memoria eroilor Revoluţiei din 1989. Europarlamentarul Maria Grapini a arătat celor prezenţi că sacrificiul nu a fost zadar. 

"Vrem să arătăm oportunităţile, lucrurile frumoase care sunt în România, calitatea oamenilor şi dacă vreţi, în toate domeniile.de la artişti până la oameni de ştiinţă, România poate să se mândrească cu oameni care au reuşit în lume şi oameni care au reuşit în Europa", a spus Maria Grapini. 

Prezentă la eveniment, europarlamentarul Carmen Avram a povestit cum a reacţionat tatăl său când a aflat de la televiziunea naţională că dictatura a luat sfârşit. 

"Au fost aşa câteva secunde de linişte ca de moarte, după care l-am auzit pe tatăl meu începând să plângă, a căzut în genunchi şi eu nu-l mai văzusem niciodată pe tata plângând", a afirmat Carmen Avram. 

La finalul evenimentului, europarlamentarii români au invitat elitele din ţară să se implice în politică, indiferent de domeniul în care activează, în semn de respect faţă de cei care şi-au dat viaţa la revoluţia din 1989. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close