Antena 3 CNN Externe Revoluție în Beirut după tragedia din port. Mii de tineri au ieșit în stradă ca să ceară înlăturarea clasei politice

Revoluție în Beirut după tragedia din port. Mii de tineri au ieșit în stradă ca să ceară înlăturarea clasei politice

E revoluție în Beirut după explozia care a făcut aproape 160 de victime. Oamenii s-a confruntat din nou cu forțele de ordine și au cerut înlăturarea întregii clase politice. La protest iau parte și români aflați în capitala libaneză.

Revoluție în Beirut după tragedia din port. Mii de tineri au ieșit în stradă ca să ceară înlăturarea clasei politice
de Laura Dinu    |    10 Aug 2020   •   08:45

Comunitatea Internațională va acorda de urgență 300 de milioane de dolari pentru cei afectați de explozie. Vor urma ajutoare și mai mari pentru reconstrucția orașului dar cu o condiție: inițierea reformelor politice și economice cerute de populație. 

Furia a pus stăpânire pe străzile Beirut-ului la sfârșitul celei mai tragice săptămâni din istoria sa recentă. Mii de tineri au încercat să ia cu asalt sediul Parlamentului cu pietre și spray-uri, contra gazelor lacrimogene. 

Manifestanții cer înlăturarea clasei politice

Daniela, o româncă stabilită în Beirut, s-a alăturat mulțimii și a filmat revoluția din stradă. 

Corupție, incompetență și pasivitate în fața situației grave în care se află țara sunt acuzațiile pe care mulțimea le aduce guvernanților pe care i-au executat în mod simbolic. După ce, cu o zi înainte, au ocupat sediul ministerului de Externe, manifestanții au pătruns în alte două ministere. 

Luptele de stradă s-au întețit. Mai multe persoane au fost transportate la spital. Agitația este puternică și pe scena politică. Doi miniștri și-au prezentat deja demisiile și alți câțiva ar avea aceeași intenție. Dacă peste o treime din membri se retrag, Guvernul nu mai poate funcționa. 

×
Subiecte în articol: Beirut
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close