Antena 3 CNN Externe Primul elicopter NASA din istorie trimis pe Marte a ajuns pe planeta roșie: Momentul istoric, prezentat în direct la Antena 3

Primul elicopter NASA din istorie trimis pe Marte a ajuns pe planeta roșie: Momentul istoric, prezentat în direct la Antena 3

Imaginile istorice au fost transmise in direct la Antena 3 joi seara, in cadrul emisiunii Sinteza Zilei. Călătoria navei spațiale Perseverence (Perseverență) către planeta roșie a fost un succes, extinzând recordul american de aterizări sigure pe Marte la șase.

Primul elicopter NASA din istorie trimis pe Marte a ajuns pe planeta roșie: Momentul istoric, prezentat în direct la Antena 3
Sursa foto: NASA
de Mia Lungu    |    18 Feb 2021   •   23:14

Roverul și un elicopter numit Ingenuity (Ingeniozitate) care va efectua primul zbor din istoria umanității pe altă planetă - vor începe să exploreze Marte în căutarea unor indicii despre trecutul său antic.

Aceasta va include încercarea de a înțelege dacă planeta a fost vreodată locuibilă și căutarea unor indicii ale vieții trecute pe suprafața sa.

"Marte este planetă pe care o vom coloniza în 2-3 decenii"

"Este unul dintre momentele fastuoase ale umanității. Reușim să trimitem o sondă la așa mare distanță, să o punem cu grijă pe suprafață planetei Marte. Misiunea e importantă pe termen lung pentru că această sondă va recolta și eșantioane de sol marțian care peste câțiva ani vor fi trimise spre Pământ.

Vor fi analizate în laboratoare terestre și e foarte probabil să găsim viață pe Marte. Mă aștept la o formă de viață celulară.", a declarat la Sinteza Zilei, Cristian Român, senior editor la revista "Stiință și tehnică".

"Marte este planeta pe care o vom coloniza în 2-3 decenii, vom începe colonizarea. Va fi al doilea Pământ. Și uitați-va la cei de la NASA, e o bucurie de nedescris." a mai spus acesta.

Alexandru Mironov a explicat la Antena 3: "Micul elicopter este o jucărie. Este o invenție care se încearcă. O a două mare invenție, uriașă, pentru omenire, este faptul că se va încerca separarea oxigenului din dioxid de carbon. Dacă asta se întâmpla acolo, ne vom muta înapoi cu tehnologia acasă."

"Iată-ne acolo cu gândul de a ne duce și a cuceri planeta aceasta. O formă de viață eu sunt absolut convins că vom găsi. Acolo unde este apă e și viață si cred că acolo vom găsi urme. Locul unde a amartizat nava este o fostă deltă, prin urmare cândva a existat viață." a mai spus acesta.

 

 

×
Subiecte în articol: NASA Perseverence
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close