Antena 3 CNN Externe Rusia. Cel puţin trei răniţi, după un protest faţă de uciderea unui suporter al echipei Spartak Moscova

Rusia. Cel puţin trei răniţi, după un protest faţă de uciderea unui suporter al echipei Spartak Moscova

Rusia. Cel puţin trei răniţi, după un protest faţă de uciderea unui suporter al echipei Spartak Moscova
Sursa foto: Foto: Video News
12 Dec 2010   •   16:02

Cel puţin trei tineri au fost răniţi, în timpul unei manifestatii la Moscova. Oamenii s-au adunat în centrul capitalei ruse, pentru a protesta faţă de uciderea unui suporter al echipei Spartak Moscova, în urmă cu o săptămână. Suporterii ruşi cred că bărbatul a fost ucis de un grup de microbişti din Caucaz.

Manifestaţia microbiştilor ruşi a degenerat în violenţe în momentul în care poliţia moscovită a început să îi aresteze pe tineri.

Oamenii s-au adunat în piaţa Manezh, situată în apropierea Kremlinului, pentru a protesta împotriva uciderii unui tânăr suporter în urmă cu o săptămână.

Protestatarii, majoritatea suporteri ai echipei Spartak Moscova, spun că vinovaţi de moartea bărbatului sunt etnici din Caucaz.

Confruntări violente între microbiştii ruşi şi etnicii din Caucaz, Daghestan sau Cecenia au loc destul de des în Rusia. În iulie, un suporter a fost ucis după o altercaţie cu câţiva bărbaţi din  Daghestan.

 


×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close