Antena 3 CNN Externe Astrazeneca, interzis tinerilor în Australia: ”Prima doză poate fi administrată adulților sub 50 de ani doar dacă beneficiile sunt mai mari decât riscurile!”

Astrazeneca, interzis tinerilor în Australia: ”Prima doză poate fi administrată adulților sub 50 de ani doar dacă beneficiile sunt mai mari decât riscurile!”

Scandalul AstraZeneca e departe de final. Australia a decis ca vaccinul să nu mai fie administrat persoanelor cu vârsta sub 50 de ani. În schimb, Franța continuă vaccinarea fără limite de vârsta. În ceea ce privește procesul de imunizare, este de așteptat ca Marea Britanie, care a vaccinat peste 20 de milioane de oameni cu AstraZeneca, să ajungă la imunitatea colectivă în doar câteva zile, moment în care va fi ridicată și carantina.

Astrazeneca, interzis tinerilor în Australia: ”Prima doză poate fi administrată adulților sub 50 de ani doar dacă beneficiile sunt mai mari decât riscurile!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    09 Apr 2021   •   11:51

Imediat după ce Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat o posibilă legătură între administrarea serului AstraZeneca şi unele cazuri grave, deși rare, de formare de cheaguri de sânge, Australia a decis să oprească vaccinarea populației sub 50 de ani cu acesta.

Cei care au apucat să se vaccineze cu prima doză şi nu au întâmpinat astfel de efecte secundare o pot primi și pe cea de-a doua.

”Pentru moment, este de preferat ca cei sub 50 de ani, care nu au primit o primă doză a serului AstraZeneca, să fie vaccinați cu Pfizer.

Prima doză a serului AstraZeneca poate fi administrată adulților sub 50 de ani doar în cazurile unde beneficiile serului sunt mai mari decât riscurile”, a declarat Paul Kelly, medic șef

Această decizie va duce însă la încetinirea procesului de vaccinare în Australia. Pe de altă parte, autoritățile sanitare din Franța nu s-au grăbit să restricționeze serul AstraZeneca. Medicii spun în schimb că oamenii s-au speriat şi şi-au anulat programările”.

”Există mulţi însă care îşi anulează programarea. Ieri am avut 10 pacienți care s-au programat, iar azi am avut două anulări din cauza fricii”, a declarat și medicul Joel Valendoff.

Regatul Unit a administrat peste 20 de milioane de doze de AstraZeneca şi a observat apariția cheagurilor la una din 250 de mii de persoane vaccinate.

Marea Britanie recomandat ca cei sub 30 de ani să primească alt ser, dacă este posibil. Totodată regatul Unit va ajunge la imunitatea de turmă în doar câteva zile. Potrivit calculelor publicate de University College London, peste 73 % din populație va fi protejată împotriva coronavirusului, fie prin vaccinare, fie că au obținut imunitate în urma îmbolnăvirii, până pe 12 aprilie, data la care este prevăzută a doua etapă de relaxare a restricțiilor.

Potrivit autorităților, in aceasta etapa vor fi redeschise magazinele care vând bunuri neesențiale, saloanele de coafură şi sălile de sport. A treia fază de relaxare ar trebui să aibă loc pe 17 mai, moment în care vor fi reluate zborurile internaționale.

×
Subiecte în articol: astrazenca Australia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close