Antena 3 CNN Externe SIDA ar putea fi învinsă! Americanii dezvoltă o terapie pentru anihilarea virsului HIV

SIDA ar putea fi învinsă! Americanii dezvoltă o terapie pentru anihilarea virsului HIV

SIDA ar putea fi învinsă! Americanii dezvoltă o terapie pentru anihilarea virsului HIV
Sursa foto: Foto: Mendmed.com
02 Mar 2011   •   16:57

Un tratament revoluţionar ar putea da speranţe bolnavilor de SIDA. Medicii americani spun că dezvoltă o terapie care ar putea anihila virusul HIV, cel care declanşează boala ucigaşă. Tratamentul, deocamdată experimental, se bazează pe modificarea genetică a celulelor pacienţilor.

Pentru Jay Johnson, viaţa s-a schimbat dramatic când medicii i-au spus că este seropozitiv. Nici el nu mai ştie prin câte spitale a fost ca să-şi caute salvarea. Disperat, s-a oferit voluntar pentru un tratament revoluţionar, dezvoltat de medicii de la Universitatea Pennsylvania. Acum, zâmbeşte.

Doctorii vor să-i dezvolte pacientului imunitatea naturală la HIV. Se folosesc de celulele bolnavului, pe care le modifică genetic.

Practic, medicii "învaţă" corpul pacientului să lupte cu teribilul virus, până acum invincibil. Iar rezultatele îi face să creadă că sunt aproape de a învinge SIDA. După 3 luni de tratament, la cinci dintre cei şase voluntari înscrişi în program s-a observat o îmbunătăţire spectaculoasă a stării de sănătate.

 



×
Subiecte în articol: SIDA HIV tratament boala americani
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close