Antena 3 CNN Externe Studentul care a fost uitat timp de 5 zile într-o celulă, despăgubit cu patru milioane de dolari de statul american

Studentul care a fost uitat timp de 5 zile într-o celulă, despăgubit cu patru milioane de dolari de statul american

Studentul care a fost uitat timp de 5 zile într-o celulă, despăgubit cu patru milioane de dolari de statul american
31 Iul 2013   •   11:16

Daniel Chong, studentul din California care a fost uitat de autorităţie federale timp de 5 zile într-o celulă, în urma unui raid antidrog, a primit patru milioane de dolari despăgubiri de la statul american, scrie BBC.

Chong, în vârstă de 23 de ani, a fost reţinut pe 20 aprilie 2012 alături de alţi opt colegi cu care locuia, în urma unui raid al ofiţerilor antidrog. Tânărul a povestit presei americane că a fost nevoit să îşi bea propria urină pentru a supravieţui celor cinci zile de detenţie.

Deşi autorităţile descoperiseră 18.000 de pastile de Ecstasy în locuinţa pe care studentul o împărţea cu alţi colegi, Daniel Chong nu a fost acuzat de nimic şi ar fi urmat să părăsească arestul chiar în ziua reţinerii sale, pe 20 aprilie.

William Sherman, un oficial de rang înalt al DEA (Drug Enforcement Administration - n.r.), a declarat că "incidentul este unul mai mult decât regretabil, pentru care scuzele sincere sunt aproape inutile".



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close