Antena 3 CNN Externe Cum putem studia în Marea Britanie după 1 ianuarie 2021

Cum putem studia în Marea Britanie după 1 ianuarie 2021

Pentru a putea studia în UK după 1 ianuarie 2021, studenții UE/români vor trebui să aplice pentru o viză care este acordată în baza obținerii unui punctaj de 70 de puncte, obținând astfel statut de student internațional.

Cum putem studia în Marea Britanie după 1 ianuarie 2021
de Vlad Ungar    |    31 Dec 2020   •   11:15

Punctajul menționat se obține pe baza îndeplinirii unor cerințe:

- să fiți acceptat la o unitate de învățământ acreditată din UK (licensed student sponsor); Lista sponsorilor acreditați este disponibilă la:
- să aveți o bună cunoaștere a limbii engleze.
- să dispuneți de mijloace financiare suficiente;

Din informațiile transmise de autoritățile britanice, România se află în lista statelor exceptate de la dovada existenței mijloacelor financiare, cu excepția unor situații specifice. În asemenea situații, solicitanții vor fi contactați direct de Serviciul Britanic pentru Vize și Imigrări (UK Visas and Immigration), după depunerea cererii.

Suplimentar, autoritățile britanice au decis următoarele pentru cetățenii europeni/români care sosesc în UK după 1 ianuarie 2021:
- dacă încep programe de studii înainte de sfârșitul lunii iulie 2021, sunt eligibili pentru taxe de școlarizare și sprijin pentru taxe, pe durata programului de studii, la fel ca și cetățenii britanici.
- dacă încep cursurile după 1 august 2021, nu sunt eligibili pentru taxele de școlarizare și sprijinul pentru taxe acordat cetățenilor britanici.
Toți cetățenii europeni/români care se deplasează pentru a studia în Regatul Unit după 1 ianuarie 2021 trebuie să solicite în prealabil o viză.

Studenţii români şi locurile de muncă:

Noua legislație PBS a Regatului Unit nu permite efectuarea de activități de muncă pe durata studiilor.
Totuși, de o manieră excepțională, sunt permise anumite activități de muncă part-time, în funcție de nivelul de studii și de instituția de învățământ la care ați aplicat. Pentru informații suplimentare, recomandăm să discutați aceste aspecte cu unitatea de învățământ acreditată din Regatul Unit la care doriți să aplicați.

Recunoaşterea diplomelor:

Urmare părăsirii de către Regatul Unit a Uniunii Europene și finalizării perioadei de tranziție la 31 decembrie 2020, cu începere de la 1 ianuarie 2021 va înceta recunoașterea automată în România a diplomelor obținute în Regatul Unit.

Recunoașterea academică și profesională se va realiza în conformitate cu procedurile stabilite pentru recunoașterea calificărilor obținute în state non-UE. Aceasta presupune evaluarea programelor de studii urmate în Regatul Unit și aplicarea de măsuri compensatorii în cazul în care se constată diferențe substanțiale, cu anumite excepții.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close