Antena 3 CNN Externe SUA: Un adolescent rătăcit pe munte a supravieţuit o noapte la -20 de grade

SUA: Un adolescent rătăcit pe munte a supravieţuit o noapte la -20 de grade

SUA: Un adolescent rătăcit pe munte a supravieţuit o noapte la -20 de grade
03 Ian 2011   •   15:00

Un băiat de 14 ani din Statele Unite a uimit pe toată lumea cu instinctul său de supravieţuitor. Acesta a rezistat o noapte întreagă pe munte, la temperaturi de -20 de grade Celsius, după ce s-a rătăcit. Adolescentul  şi-a construit un adăpost în zăpadă, după care a găsit singur drumul spre salvamontiştii care îl căutau.

Jake Denham a plecat cu schiurile pe o pârtie din statul american Oregon. La un moment dat s-a îndepărat de pistă şi s-a rătăcit. A rămas blocat pe munte toată noaptea la temperaturi de -20 de grade Celsius. Nu s-a panicat însă, ci a făcut tot posibilul să rămână în viaţă.

"Am săpat o gaură în pământ şi m-am băgat înăuntru. Aveam în faţă o un fel de creastă mică, astfel eram adăpostit iar vântul şi geaţa treceau pe lângă mine", poveşteşte adolescentul.

Dimineaţă, băiatul şi-a părăsit adăpostul şi a a pornit să caute ajutor.

"Doream să trăiesc, nu să mor. Aşa că m-am ridicat şi am găsit nişte urme de schi pe care le-am urmat", explică tânărul supravieţuitor.

După câteva ore s-a întâlnit cu echipele de căutători pornite pe urmele sale. Oamenii l-au dus direct acasă unde îl aştepta familia. 

"Nu-mi venea să cred că, după 9 -10 ore pretecute la minus 17 grade, mai putea să meargă şi să vorbească, era încă în stare să funcţioneze", a spus mama băiatului.

Adolescentul e fericit că trăieşte dar spune că nu se va mai apropia de munte o bună bucată de timp.

A supravieţuit o noapte la -20 de grade

×
Subiecte în articol: supravietuit munte
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close