Antena 3 CNN Externe Surse NY Times: SUA a adăpostit nazişti după cel de-al Doilea Război Mondial

Surse NY Times: SUA a adăpostit nazişti după cel de-al Doilea Război Mondial

Surse NY Times: SUA a adăpostit nazişti după cel de-al Doilea Război Mondial
Sursa foto: Foto: ncregister.com
15 Noi 2010   •   19:27

Oficialii americani au adăpostit nazişti şi le-au oferit funcţii importante în stat. Asta susţine un raport secret obţinut de New York Times. Documentul de 600 de pagini este o investigaţie asupra perioadei de după cel de-al Doilea Război mondial.

Departamentul american de justiţie a încercat să ţină secret documentul despre colaborarea americană. Totuşi, după patru ani de zile în care oficialii au fost ameninţaţi cu justiţia, au fost de acord să publice o versiune editată. Jurnaliştii au obţinut, însă, întreg documentul de 600 de pagini.

Documentul aduce noi dovezi despre felul în care 25 dintre cei mai importanţi lideri nazişti au colaborat cu guvernul american iar unii dintre ei au fost răsplătiţi cu funcţii importante pentru că au acceptat să vorbească.

"Acest guvern ştie mult mai multe despre istoria colaborării americane cu naziştii decât a fost recunoscut în perioada de după război", a declarat Eric Lichtblau, jurnalist The New York Times.

Oficialii din Departamentul american al Justiţiei spun că raportul, realizat în şase ani de zile, nu a fost finalizat şi nu reprezintă versiunea oficială pentru că ar conţine multe erori şi omisiuni.

Cu toate acestea, tot mai multe voci cer acum Washingtonului să dea detalii complete despre colaborarea cu naziştii.

SUA a venit în sprijinul naziştilor după cel de-al Doilea Război Mondial

×
Subiecte în articol: al Doilea Razboi Mondial SUA nazisti
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close