Antena 3 CNN Externe Temperaturile scăzute au ucis opt oameni în India

Temperaturile scăzute au ucis opt oameni în India

Temperaturile scăzute au ucis opt oameni în India
Sursa foto: Foto: topnews.in
03 Ian 2011   •   11:01

Cel puţin opt oameni fără adăpost şi-au pierdut viaţa în India, în urma unui val de frig care a lovit, în ultimele zile, nordul ţării. Temperaturile foarte scăzute şi ceaţa densă au dat peste cap traficul în zonă.

Cea mai grea situaţie se înregistrează în oraşul Leh, situat în zona Hymalaiană. Temperaturile au scăzut acolo până la -23 de grade Celsius. O autostradă care leagă localitatea de provincia Kashmir a fost închisă din cauza poleiului. În plus, circulaţia trenurilor a fost dată peste cap în mai multe zone din ţară.

Cel puţin opt oameni fără adăpost au murit îngheţaţi. Oficialii se tem că bilanţul s-ar putea agrava, întrucât în nordul Indiei există sute de mii de persoane care nu au locuinţe. Autorităţile au creat adăposturi temporare pentru cei care dorm sub cerul liber, însă acestea nu sunt suficiente pentru a găzdui pe toată lumea.

Valul de frig a venit după câteva zile de ploi torenţiale în India. Astfel că, în multe zone, şoselele s-au acoperit de gheaţă. Şoferii au fost sfătuiţi să nu plece la drum decât dacă e absolut necesar. Meteorologii au avertizat că temperaturile vor rămâne scăzute şi în perioada următoare. 

Gerul a ucis opt oameni în India



×
Subiecte în articol: India ger victime
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close