Antena 3 CNN Externe Temple şi palate de cleştar, la Festivalul Gheţii din China

Temple şi palate de cleştar, la Festivalul Gheţii din China

Temple şi palate de cleştar, la Festivalul Gheţii din China
Sursa foto: Foto: Video News
07 Ian 2011   •   15:21

Palate de cleştar, temple şi statuete ce înfăţişează animale şi zeităţi asiatice, realizate în totalitate din gheaţă. Pe scurt, un tărâm de basm pe care turiştii îl pot vedea în China, unde a început Festivalul Gheţii. Iar în faţa atâtor minunăţii, cine mai acordă importanţă celor minus 25 de grade Celsius? În niciun caz milioanele de vizitatori care se vor perinda prin faţa construcţiilor din gheaţă.

Spectacolul multicolor a ţinut miile de turişti cu ochii aţintiţi spre cer timp de câteva minute. Gradele cu minus din termometre nu au putut să-i împiedice să viziteze uriaşele clădiri şi sculpturi luminate feeric.

Organizatorii evenimentului spun că vremea foarte geroasă i-a ajutat să le ofere curioşilor un spectacol pe cinste. În ceea ce-i priveşte pe vizitatori, nu-şi mai găsesc cuvintele să exprime încântarea în faţa atâtor minunăţii. Castelul de basm înalt de 45 de metri este doar un exemplu.

Mai mult de 600.000 de metri cubi de gheaţă au fost folosiţi anul acesta pentru construcţia oraşului îngheţat, aproape dublu faţă de anul trecut. Festivalul se organizează anual în Harbin şi atrage milioane de vizitatori. Oraşul de gheaţă îşi va închide porţile la mijlocul lunii februarie, când, din cauza temperaturilor ridicate, gheaţa va începe să se topească.

 

×
Subiecte în articol: China palate
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close