Antena 3 CNN Externe Tornadele au făcut prăpăd în Statele Unite: zeci de persoane și-au pierdut viața

Tornadele au făcut prăpăd în Statele Unite: zeci de persoane și-au pierdut viața

Tornadele au făcut prăpăd în Statele Unite: zeci de persoane și-au pierdut viața
Sursa foto: Foto: captură video youtube.com
04 Mar 2019   •   09:16

Cel puţin 22 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unor tornade care au produs "pagube catastrofale" în statul Alabama din sud-estul Statelor Unite, a declarat un şerif local, citat de AFP. 

"Bilanţul a ajuns la 22 de (morţi) pe moment. Din păcate, cred că numărul acestora va continua să crească", a declarat Jay Jones, şeriful din comitatul Lee, situat în estul Alabamei, la graniţa cu Georgia. 

Mai mulţi copii figurează printre victime, a precizat Bill Harris, medicul legist al comitatului, pentru MSNBC. 

Mai multe persoane sunt date dispărute, iar altele au fost spitalizate, unele cu "leziuni foarte grave", a indicat şeriful Jones pentru canalele locale de televiziune ale reţelelor CBS şi NBC. 
              
Preşedintele Statelor Unite a transmis condoleanţe celor afectaţi. "Tornadele şi furtunile au fost cu adevărat violente şi ar putea exista şi altele. Familiilor şi prietenilor victimelor, şi celor răniţi, fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi!", a scris Donald Trump pe Twitter. 

Potrivit şerifului din comitatul Lee, tornada a parcurs câţiva kilometri şi a provocat distrugeri "catastrofale" pe o fâşie de aproximativ 400 de metri de-a lungul traiectoriei sale. 

Şeriful a vorbit despre o singură tornadă, însă serviciile meteorologice au indicat că, de fapt, au fost mai multe astfel de fenomene. Potrivit postului CNN, două tornade au lovit simultan comitatul Lee, în timp ce, per total, "cel puţin 12" au fost raportate duminică în Alabama şi Georgia. 
                 
Potrivit serviciilor meteorologice americane (NWS), cele două tornade care au lovit simultan comitatul Lee au fost de tip "EF-3", ceea ce înseamnă că au fost însoţiţe de vânturi de 218-266 kilometri/oră. 
                 
Imaginile difuzate pe posturile TV sau postate pe reţelele de socializare arată clădiri puternic deteriorate, unele cu acoperişul rupt sau cu pereţii prăbuşiţi, arbori rupţi în două şi drumuri pline de resturi, impracticabile. 

Circa 6.000 de persoane au rămas fără energie electrică în comitatul Lee, potrivit site-ului PowerOutage.US care afişează întreruperile de curent în Statele Unite, în timp ce în Georgia căderile de curent au afectat 16.000 de persoane

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: tornada
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close