Antena 3 CNN Externe Un chinez răpit în urmă cu 32 de ani a fost găsit. Cum au reuşit autorităţile să ajungă la el

Un chinez răpit în urmă cu 32 de ani a fost găsit. Cum au reuşit autorităţile să ajungă la el

Un cuplu din China și-a regăsit fiul răpit în anul 1988, după 32 de ani.

Un chinez răpit în urmă cu 32 de ani a fost găsit. Cum au reuşit autorităţile să ajungă la el
Sursa foto: youtube
20 Mai 2020   •   12:09

Mao Yin a fost răpit de lângă părinții săi la vârsta de doi ani, din faţa unui hotel din oraşul chinez Xi'an, în provincia Shaanxi. A fost apoi vândut unui cuplu fără copii din provincia Sichuan.

Părinții săi l-au căutat în toată țara, mama lui renunțând la muncă și împărțind peste 100.000 de pliante în speranța că îl va găsi. 

De-a lungul timpului, cazul și poza băiatului au apărut în numeroase emisiuni televizate din China, însă fără succes. 

În aprilie 2020, poliţia din Xian a primit un pont că un bărbat din provincia Sichuan a cumpărat un copil provenit din Sahhnxi la finalul anilor ’80, zonă aflată la aproximativ 1.000 de kilometri de locul răpirii, potrivit agenţie de stat Xinhua.

În urma anchetelor, poliția a găsit băiatul, acum devenit bărbat, și i-au făcut un test ADN pentru a vedea dacă se potrivește cu cel al persoanelor care au reclamat în trecut răpirea unui copil.

De asemenea, Poliţia a folosit și tehnologia de recunoaştere facială pentru a analiza o fotografie veche a lui Mao şi a obţinut o imagine simulată cu acesta devenit adult. Ulterior, fotografia a fost comparată cu imaginile din baza de date naţională.

În urma testului, Xiao Ji şi-a reîntalnit părinţii naturali, însă a spus că doreşte să menţină relaţia cu ambele familii. Parinţii adoptivi ai barbatului le-au spus poliţiştilor ca nu au avut nici cea mai vaga idee ca acesta a fost răpit şi că cel care le-a vândut copilul a pretins că este al lui şi că nu-l poate întreţine, scrie BBC



 

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close