Antena 3 CNN Externe Un nou sistem planetar, descoperit de NASA

Un nou sistem planetar, descoperit de NASA

Un nou sistem planetar, descoperit de NASA
Sursa foto: Foto: www.nasa.gov
03 Feb 2011   •   09:58

Experţii NASA au descoperit un nou sistem planetar cu ajutorul observatorului Kepler. Sistemul planetar este alcătuit din şase planete care orbitează în jurul unui singur corp ceresc asemănător soarelui, informează NASA.

"Sistemul planetar Kepler-11 este extraordinar", a declarat Jack Lissauer, specialist NASA. Omul de ştiinţă a explicat că noul sistem planetar impresionează prin faptul că este compact şi că are cel mai mare număr de planete care orbitează în jurul lui.

Denumit Kepler-11, noul sistem planetar este cel mai mai dinamic descoperit până în prezent, consideră experţii NASA. Planetele care orbitează sunt mai mari decât Pământul, având dimensiuni asemănătoare cu cele ale planetelor Uranus sau Neptun.

Acest nou sistem planetar "extraordinar", cum îl numesc astronomii, a fost descoperit de satelitul Kepler în jurul unei stele ce a primit numele de Kepler-11. Steaua se află la 2.000 de ani lumină de Terra.

Telescopul spaţial Kepler a fost lansat de NASA în 2009, cu scopul de a detecta planete asemănătoare Terrei, care ar putea să susţină viaţa.

 


×
Subiecte în articol: NASA Soare
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close