Antena 3 CNN Externe Vreme la extreme: SUA şi Rusia, afectate de ninsori. Val de căldură în Argentina

Vreme la extreme: SUA şi Rusia, afectate de ninsori. Val de căldură în Argentina

Vreme la extreme: SUA şi Rusia, afectate de ninsori. Val de căldură în Argentina
Sursa foto: Foto: land-of-snow.com
29 Dec 2010   •   15:53

Şoselele americane sunt aproape impracticabile din cauza gheţii şi a zăpezii abundente. Cel puţin şase oameni au fost răniţi în accidente rutiere provocate de condiţiile meteo nefavorabile. În Rusia, iarna a transformat aeroporturile în uriaşe săli de aşteptare. Iar pasagerii enervaţi i-au agresat pe angajaţi. În tot acest timp, Argentina se confruntă cu un val de căldură

Valul de frig şi ninsorile abundente au făcut şoselele americane extrem de periculoase. Numai în ultimele 24 de ore s-au produs zeci de accidente în lanţ. Cel puţin şase oameni au fost răniţi în urma coliziunilor.

Cele trei mari aeroporturi din New York şi-au reluat activitatea după mai multe zile în care au fost paralizate. Problemele cauzate de iarnă nu s-au încheiat însă. Autobuzele şi trenurile circulă în continuare cu întârzieri foarte mari. Iar oamenii trebuie să-şi croiască drum spre serviciu cu lopeţile.

La Moscova, sute de pasageri au rămas blocaţi în aeroporturi timp de trei zile. Nemulţumiţi de condiţiile de aşteptare, oamenii i-au agresat pe angajaţi. Oamenii spun că au fost abandonaţi în sălile de aşteptare fără mâncare şi apă iar unora li s-a refuzat chiar asistenţa medicală. Probleme similare se mai întâlnesc în Cehia, Franţa şi alte câteva ţări din vestul Europei.

Dacă americanii şi europenii îngheaţă, argentinienii se topesc. Un val de căldură fără precedent a lovit de câteva zile capitala Buenos Aires. Temperaturile au atins valori de 42-43 de grade Celsius la umbră. Meteorologii au lansat codul roşu şi i-au sfăturit pe oameni să stea cât mai mult în încăperi cu aer condiţionat.

 



×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close