Antena 3 CNN High Tech A început cursa pentru 5G. Teste în Capitală

A început cursa pentru 5G. Teste în Capitală

A început cursa pentru 5G. Teste în Capitală
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
02 Iul 2019   •   09:34

Telekom demonstra capacităţile 5G în 2017, Orange a realizat primul său test 5G la Floreşti anul trecut. A urmat apoi Vodafone, iar zilele trecute operatorul Digi RCS&RDS a dat drumul primelor staţii de emisie radio 5G în Bucureşti, cu echipamente ale producătorului suedez Ericsson.

La teste au fost folosite telefoanele Xiaomi Mi Mix 3 cu 5G şi Huawei Mate 20X 5G. 5G este construit pe reţeaua DIGI 4G, iar clienţii se vor conecta la ambele retele 4G şi 5G în acelaşi timp pentru a obţine cea mai bună experienţă posibilă, chiar şi în zonele cele mai aglomerate - în funcţie de compatibilitatea terminalului cu tehnologia 5G.

În următoarele saptămâni, vor fi activate mai multe staţii în Bucureşti şi Cluj-Napoca. Competiţia pe piaţa 5G devine astfel din ce în ce mai interesantă, iar accesul pentru utilizatorii de rând la aplicaţiile acestei tehnologii este din ce în ce mai aproape.

România intenţionează să lanseze licitaţia de frecvenţe pentru spectrul suplimentar necesar pentru reţelele wireless 5G în cel de-al patrulea trimestru al anului 2019.

×
Subiecte în articol: Capitală 24 IT
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close