Antena 3 CNN High Tech Telefonul de muncă, pericol pentru viața privată. ”Te poate vedea cu ajutorul camerei, te poate localiza, poate avea acces la absolut tot!”

Telefonul de muncă, pericol pentru viața privată. ”Te poate vedea cu ajutorul camerei, te poate localiza, poate avea acces la absolut tot!”

Cei mai mulți dintre noi suntem foarte încântați când, la angajare, primim și un telefon de serviciu, pe care, trebuie să recunoaștem că de multe ori îl folosim și în interes personal.

Telefonul de muncă, pericol pentru viața privată. ”Te poate vedea cu ajutorul camerei, te poate localiza, poate avea acces la absolut tot!”
15 Iun 2020   •   09:46

Însă Laurențiu Matache, realizatorul emisiunii 24IT, a explicat de ce acest telefon de serviciu nu este atât de recomandat, angajatorul având acces la mai multe lucruri din viața noastră privată decât ne-am fi putut imagina. 

”Prin instalarea unei simple aplicații, patronul, șeful poate să te vadă chiar pe tine, să îți vadă camera și să vadă ce faci în momentul respectiv, pe lângă faptul că îți poate face captură de ecran, îți poate vedea convorbirile, Wattsapp-ul, Instagramul, Facebook, chiar și Tinder, absolut tot”, a declarat Laurențiu Matache. 

Realizatorul a precizat că, atâta timp cât dispozitivul este al companiei, acest lucru este legal și nu poate fi contestat. 

”Mare atenție atunci când primiți un dispozitiv de la companie gata activat, cu toate serviciile instalate, cu siguranță sau există riscul să aveți o astfel de instalație activată. Dacă aveți un telefon resetat, nu prea există astfel de riscuri”, a adăugat el. 

 O astfel de aplicație se poate folosi chiar și în cazul soților, pentru a spiona activitatea celui de lângă noi.

”Dacă vezi că telefonul merge mai greu, că se activează anumite funcții din senin pe telefonul tău fără să ai anumite acțiuni, cu siguranță cineva își spionează ecranul”. 

×
Subiecte în articol: telefon munca
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close