Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Azi se vor înregistra 39 de grade la umbră, în nord-vest. Sfaturi pentru a rezista caniculei

Azi se vor înregistra 39 de grade la umbră, în nord-vest. Sfaturi pentru a rezista caniculei

Azi se vor înregistra 39 de grade la umbră, în nord-vest. Sfaturi pentru a rezista caniculei
Sursa foto: Foto: Agerpres/Tanjug
de S.T.    |    07 Iul 2015   •   11:09

În aceste zile este important să ştim cum să ne ferim de efectele negative ale căldurii. Hidratarea este literă de lege în zilele în care mercurul din termometre urcă peste măsură, iar zonele ferite de razele soarelui ar trebui căutate mai mult ca de obicei.

Trebuie să bem neapărat un pahar cu apă o dată la 20 de minute şi să evităm soarele arzător până pe la ora 17. Dacă este necesar să ieşim din casă la prânz, nu trebuie să uităm să luăm cu noi o sticlă cu apă. Medicii ne recomandă să bem cel puţin doi litri de apă în aceste zile.

Capul trebuie acoperit cu o pălărie sau şapcă, iar îmbrăcămintea să fie răcoroasă, din bumbac sau mătase şi în culori deschise.

Alimentaţia trebuie să fie bazată mai mult pe legume şi fructe proaspete. Pe timp de caniculă sunt recomandate salatele, iar fructul cel mai indicat ar fi pepenele roşu.

Alcoolul trebuie evitat în aceste zile, la fel şi băuturile cu mult zahăr sau cele care conţin cofeină. Aşa că, fără cafea sau băuturi energizante.

Sugarii şi copiii mici trebuie feriţi de căldură. La fel şi persoanele vârstnice sau cei care suferă de afecţiuni cardiace sau cardio-vasculare.
Canicula poate lăsa urme şi peste cei sănătoşi. După câteva zile de temperaturi ridicate pot apărea crampele de căldură, la nivelul braţelor sau abdomenului. Epuizarea fizică sau stările de somnolenţă sunt tot efectele căldurii excesive. În cazul în care apar manifestări mai grave cum ar fi şocul hipertermic, medicii ne recomandă să chemăm ambulanţa.

Un val de aer fierbinte din Africa a ajuns în România. Cod portocaliu de CANICULĂ

Canicula face ravagii în Europa. Ar putea fi CEA MAI FIERBINTE VARĂ din ultimii 30 de ani


×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close