Antena 3 CNN Life Bagaj de vacanță. Cum trebuie să împachetezi ca să pleci cu un bagaj de mână. Metoda asta nu dă greș niciodată!

Bagaj de vacanță. Cum trebuie să împachetezi ca să pleci cu un bagaj de mână. Metoda asta nu dă greș niciodată!

Metoda KonMari de împăturire a demonstrat că modul în care stocați hainele face diferența. Lăsarea hainelor într-o grămadă - oricât de îngrijită - le face întotdeauna greu de găsit. În schimb, dacă așezați hainele în poziție verticală veți putea călători cu un bagaj de mână și atât.

Bagaj de vacanță. Cum trebuie să împachetezi ca să pleci cu un bagaj de mână. Metoda asta nu dă greș niciodată!
Sursa foto: Marie Kondo/YouTube
07 Iul 2020   •   14:20

Poți împături orice, de la cămăși la rochii și chiar șosete. Nu e greu să faci ordine în stil japonez. Japoneza Marie Kondo a dezvoltat un fenomen privind ordinea și organizarea.

Cum să faci bagajul de mână

Există câteva reguli de împachetat care nu dau greș niciodată. Trebuie să împachetezi ce ai nevoie cu siguranță în timpul călătoriei. Metoda Marie Kondo a demonstrat că poți împături hainele astfel încât să ocupe spațiu foarte puțin.

Secretul în a ocupa cât mai puțin loc în bagajul de mână este să-ți rulezi toate hainele de care ai nevoie în vacanță. Acest lucru te va scuti și de căratul unui fier de călcat în concediu. Hainele rulate nu se vor mai șifona atât de ușor.

Metoda KonMari. Iată un ghid pas cu pas pentru a plia hainele:

Metoda KonMari. Ce înseamnă metoda folosită de japoneza Marie Kondo

Trebuie să îndepărtezi hainele de care n-ai nevoie! Șifonierul tău trebuie să treacă prin acest proces cel puțin o dată pe an. Lucrurile utile pot fi împăturite și organizate astfel încât vei avea o casă mai ordonată.

Cum trebuie să împăturești hainele

Tricourile, blugii, puloverele trebuie să le împăturești vertical. E indicat să folosești sertare, asta înseamnă că vei avea mai mult spațiu și hainele nu se vor mai șifona în acest fel. Trebuie să pui toate hainele la un loc și să le împarți în ”am nevoie” și ”n-am nevoie”. În categoria ”am nevoie” e indicat să ordonezi hainele pe categorii, recomandă Marie Kondo.

Împăturește vertical și împarte categoria de haine pe culori!

Doar așa ai haine pe categorii, ordine vizuală și mai mult spațiu în dulap.

Ce faci cu umerașele?

Hainele care nu pot fi împăturie vertical și așezate apoi în sertare le poți lăsa pe umerașe, dar trebuie să le așezi în ordine vizuală. Hainele mai lungi le poți pune în dreapta, iar lungimea să scadă spre stânga.

Simplifică, organizează și depozitează. Asta spune metoda japoneză de organizare. Atenție! Marie Kondo recomandă păstrarea hainelor care aduc bucurie. Atât! 

×
Subiecte în articol: Metoda KonMari Marie Kondo bagaj
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close