Antena 3 CNN Life Ce mâncăm când este caniculă în zilele de post. Recomandările nutriționistului Lygia Alexandrescu

Ce mâncăm când este caniculă în zilele de post. Recomandările nutriționistului Lygia Alexandrescu

Pe timp de vară, fructele, legumele, nucile şi seminţele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. Specialiştii spun că o masă vegetariană cât mai diversificată în zilele caniculare ne va da energia de care avem nevoie.

Ce mâncăm când este caniculă în zilele de post. Recomandările nutriționistului Lygia Alexandrescu
Sursa foto: Pixabay.com
03 Aug 2020   •   18:50

Cu siguranţă pentru mulţi nu este greu să urmeze o astfel de dietă în aceste zile, mai ales că a început şi postul Sfintei Marii. Lygia Alexandrescu ne spune cum să ne acoperim necesarul zilnic nutritiv.

Ce mâncăm când este caniculă în zilele de post

Este august și a început postul Sf. Marii. Și mulți dintre noi, din diverse motive, religioase sau de sănătate, alegem să postim sau să urmăm o dietă vegetariană. 

Este un post ușor, am putea spune cel mai ușor post al anului. Este un post scurt, se mănâncă mai puțin pește însă piața este plină. Avem toate bunătățile de sezon și foarte ușor de procurat”, a spus Lygia Alexandrescu, luni, la Antena 3.

Marea problemă care se pune este dacă o dietă de post ne poate acoperi nevoile nutriționale pentru următoarele două săptămâni și răspunsul este categoric DA”, a adăugat nutriționistul.

Ce mâncăm când este caniculă în zilele de post

Proteinele se găsesc în orice alimente, mai puțin în apă și în zahăr. Așadar, avem proteine vegetale de foarte bună calitate.Tot ce înseamnă boabe, adică fasole, năut, linte, dar și fructele și legumele au și ele proteine vegetale. Nu trebuie uitat tot ce înseamnă oleaginoase, nucile, semințele, cerealele integrale.

Fasolea uscată și legumele verzi sunt principalele surse de fier din hrana vegetariană.

Ce se întâmplă cu aportul de vitamina D atunci cânt ținem post?

Vitamina D nu are surse în alimentele de origine vegetală dar dacăstăm la soare ajutăm corpul să își sintetizeze vitamina D.

O dietă vegetariană diversă, care să includă: fructe, legume, cereale, nuci și semințe acoperă necesarul zilnic nutritiv de proteine, carbohidrați, lipide și vitamine.

×
Subiecte în articol: Lygia Alexandrescu post canicula
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close