Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Dieta care te ajută să treci mai ușor examenele, prezentată de nutriționista Lygia Alexandrescu. Ce să mănânci înainte de Evaluarea Națională

Dieta care te ajută să treci mai ușor examenele, prezentată de nutriționista Lygia Alexandrescu. Ce să mănânci înainte de Evaluarea Națională

Nutriționista Lygia Alexandrescu a vorbit duminică, la Antena 3, despre dieta care te ajută să treci mai ușor examenele.

Dieta care te ajută să treci mai ușor examenele, prezentată de nutriționista Lygia Alexandrescu. Ce să mănânci înainte de Evaluarea Națională
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    14 Iun 2020   •   21:33

Nevoia de concentrare este o prioritate la examene. Nasul și gura acoperită pentru o perioadă de două-trei ore reprezintă o provocare pentru un adolescent aflat deja sub o firească presiune emoțională.

Disconfort, mâncărimi ale feței, neputința de a respira normal, riscul apariției atacului de panică, dar și ochelarii aburiți. „E un an special în care acești copii trebuie să reziste tensiunii emoționale în acest fel”, a spus profesor dr. Lygia Alexandrescu.

Acest lucru poate să atragă atac de panică și o agitație suplimentară în acele ore.

Potrivit Lygiei Alexandrescu, alimentele bogate în magneziu, în Omega 3, în vitamine B trebuie să fie prezente în mod constant în alimentația tinerilor adolescenți în aceste zile.

O bună hidratare de asemenea este foarte bună în prevenirea atacului de panică.

„Dacă vorbim despre alimente bogate în magneziu, atunci ne referim în primul rând la cereale de bună calitate, adică cele integrale(...). Pâinea, orezul, pâinea integrală, pastele integrale trebuie să se regăsească în alimentația copiilor în așa fel încât să aibă stare de bine”, a spus Lygia Alexandrescu.

Adolescenții au nevoie și de dulce - ciocolată neagră sau un dulce de casă.

Dimineața, înainte de examen, nutriționista Lygia Alexandrescu recomandată un mic dejun care să conțină proteine de bună calitate și un pic mai mult sodiu, în așa fel încât cei aflați la examene să nu se deshidrateze.

 

×
Subiecte în articol: examene dieta Lygia Alexandrescu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close