Antena 3 CNN Life Mihai Eminescu, omagiat prin poezie. Versurile alese de primarul Cristian Popescu Piedone

Mihai Eminescu, omagiat prin poezie. Versurile alese de primarul Cristian Popescu Piedone

Primăria Sectorului 5 a ales să sărbătorească Ziua Culturii şi aniversarea poetului naţional Mihai Eminescu prin poezie.

Mihai Eminescu, omagiat prin poezie. Versurile alese de primarul Cristian Popescu Piedone
de Georgiana Adam    |    15 Ian 2021   •   19:23

Instituția a lansat proiectul online "Poezie şi poveste în Sectorul 5", dedicat Zilei Culturii Naționale, și care este menit să-i apropie pe locuitorii Sectorului 5 de lectură și de opera lui Mihai Eminescu.

Mari actori români, precum Mircea Diaconu și Claudiu Bleonţ, s-au alăturat proiectului. De menționat că edilul Sectorului 5 este singurul primar din Capitală care l-a omagiat pe marele poet.

„Scopul proiectului este apropierea locuitorilor Sectorului 5 de poezie şi de lectură în general, dar şi invitaţia de a (re)descoperi locuri şi clădiri de patrimoniu din sector – muzee, case memoriale, instituţii culturale şi de învăţământ, parcuri sau aşezăminte religioase (Opera Naţională Bucureşti, Colegiul Naţional 'Gheorghe Lazăr', Mănăstirea Antim, Academia Militară, Palatul Bragadiru, Muzeul Memorial Liviu Rebreanu - Fanny Rebreanu, Casa Memorială Ion Minulescu şi Claudia Millian) – spaţii care compun una dintre cele mai vechi şi mai valoroase infrastructuri culturale din capitală”, se arată în comunicatul Primăriei Sectorului 5.

Primarul Cristian Popescu-Piedone s-a implicat personal în demersul cultural şi a recitat versurile sale favorite din "Scrisoarea a III-a".

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close