Antena 3 CNN Life Oameni Eroul Zilei. Laura Moisescu, antreprenorul care ajută medicii

Eroul Zilei. Laura Moisescu, antreprenorul care ajută medicii

Laura Moisescu este un antreprenor din Reşiţa care la începutul pandemiei, a avut o idee pur şi simplu nebunească. Să treacă de la producţia de la pantaloni bărbăteşti, la cea de combinezoane pentru medicii care se luptă cu noul coronavirus. Şi nu numai că a reuşit să schimbe linia de producţie, dar a omologat şi un combinezon care poate fi folosit în condiţii de siguranţă, de 25 de ori.

Eroul Zilei. Laura Moisescu, antreprenorul care ajută medicii
05 Mai 2020   •   14:59

Laura Moisescu a povestit la rubrica ''Eroul Zilei'', despre cum a reuşit să confecţioneze combinezoane de protecţie pentru medici.

''Trecerea a fost destul de anevoiosă. Ideea mi-a venit de la medicii de la spitalul din Reşiţa, pentru că noi suntem o fabrică de confecţii din Reşiţa. M-au sunat şi mi-au cerut echipamente de protecţie pentru acest coronavirus. Eu lucrasem foarte mult denim, materiale vopsite, nimic care putea să protejeze medicii. De la ei mi-a venit ideea.

Am încercat să înţeleg ce trebuie, cum trebuie să fie un combinezon astfel încât să reuşească să protejeze medicii aflaţi în prima linie în această situaţie foarte dificilă. Am reuşit să găsim o membrană făcută de englezi, anti-Covid, să o laminăm pe o ţesătură, să reuşim să facem un combinezon reutilizabil, de până la 25 de ori (...) Este un produs avizat, ceritificat.

L-am trimis la MApN, pentru că acolo se omologhează produsele. A fost testat, am obţinut rezultatele care sunt foarte bune'', a spus Laura Moisescu.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close