Antena 3 CNN Life Oameni Eroul Zilei. Ştefan Cojocnean, campionul care ajută oamenii străzii

Eroul Zilei. Ştefan Cojocnean, campionul care ajută oamenii străzii

Un bărbat din Timişoara, fost campion la kick-boxing full contact, deţinătorul a 13 recorduri mondiale în sporturi extreme, a luat o decizie care schimbă vieţile persoanelor fără adăpost.

Eroul Zilei. Ştefan Cojocnean, campionul care ajută oamenii străzii
22 Ian 2020   •   12:03

Ştefan Cojocnean a decis să ajute oamenii străzii să îşi găsească locuri de muncă. Doar aşa, cu un venit lunar stabil, îşi pot reface vieţile şi pot duce un trai decent.

În ultima jumătate de an, Ştefan a făcut cunostinţă cu oameni care locuiesc pe stradă, în cutii de carton sau containere de gunoi, le-a aflat poveştile de viata, dar şi abilităţile. A făcut apoi tot posibilul şi le-a găsit locuri de muncă, însă nu înainte să ducă muncă de convingere deoarece oamenii erau speriaţi şi nu aveau încredere că cineva le va acorda o şansă.

Ştefan Cojocneanu a vorbit la Antena 3 despre cum a reuşit să îi integreze pe aceşti oameni ai străzii, dar şi despre planurile sale de viitor.

''Primul principiu pentru a fi mai fericit în această viaţă e de a dărui. Din timpul tău, din banii tăi şi de a relaţiona cu aceşti oameni, de a te conecta cu ei. Ei sunt opt mii la nivel de ţară şi sunt într-o depresie. Dacă noi am sta de vorbă cu ei, atunci am reuşi să îi integrăm. Şi acum mai am oameni pe care i-am reintegrat, încă lucrează şi aduc venituri statului'', a spus fostul campion.

Eroul Zilei. Ştefan Cojocnean, campionul care ajută oamenii străzii

 

×
Subiecte în articol: stefan cojocnean campion Eroul Zilei
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close