Antena 3 CNN Life Mătreața, cum facem prevenția și de la ce apare. Dr. Viviana Iordache: ”Nu se vindecă niciodată!”

Mătreața, cum facem prevenția și de la ce apare. Dr. Viviana Iordache: ”Nu se vindecă niciodată!”

Tot mai multă lume suferă de mătreață. Dr. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog, a vorbit joi la ”Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea” despre această afecțiune.

Mătreața, cum facem prevenția și de la ce apare. Dr. Viviana Iordache: ”Nu se vindecă niciodată!”
Sursa foto: Pixabay.com
de Andreea Cigolea    |    04 Mar 2021   •   09:23

”Această afecțiune este foarte neplăcută, atât din punct de vedere cosmetic pentru că arată urât cât și din punct de vedere al senzațiilor. Medical, o numim dermatită seboreică și poate îmbrăca mai multe forme”, a spus dr. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog, la ”Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea”. 

Mătreața, o afecțiune neplăcută 

Dermatita seboreică poate să îmbrace mai multe forme, de la forme ușoare în care cojițele sunt subțirele până la formele foarte groase încât dacă ne scăpinăm în cap dă sângele, a spus medicul dermatolog.

De la ce apare mătreața

Există factori genetici, de mediu, factori de alimentație și factori emoționali. Odată apărută, tendința rămâne toată viața. De câte ori ne va fi greu, când vom fi stresați, când vom avea conflicte, examene, probleme, perioade de insomnie sau perioade de suferințe atunci se declanșează din nou mătreața.

Ce înseamnă dermatita seboreică la bebeluși

În primele două luni de viață dermatita seboreică înseamnă de obicei o descărcare a hormonilor mamei din timpul sarcinii. De regulă, această mătreață trece fără îngrijiri speciale.

La adolescenți mătreața erupe în forță

Dacă acum 20-30 de ani mătreața apărea pe la 14-15 ani, nu mai este nimic ciudat ca un copil de 9-10 ani să aibă mătreață. De regulă e vorba de un complex de factori în aceste cazuri.

Cum prevenim mătreața. Dieta contează foarte mult!

Băuturile cofeinate, băuturile acidulate, laptele de vacă dar și mezelurile influențează dermatita seboreică. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close