Antena 3 CNN Life Un miliardar japonez invită opt persoane într-o călătorie gratuită în jurul Lunii cu o rachetă SpaceX: Doritorii pot aplica pentru interviu

Un miliardar japonez invită opt persoane într-o călătorie gratuită în jurul Lunii cu o rachetă SpaceX: Doritorii pot aplica pentru interviu

Creatorul de modă japonez Yusaku Maezawa, care finanțează o misiune în jurul Lunii cu una din navele SpaceX, invită opt persoane să i se alăture în călătorie și să aplice pentru un loc. Plecarea este stabilită pentru 2023.

Un miliardar japonez invită opt persoane într-o călătorie gratuită în jurul Lunii cu o rachetă SpaceX: Doritorii pot aplica pentru interviu
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    04 Mar 2021   •   23:46

Magnatul japonez Yusaku Maezawa, care și-a anunțat prima dată intenția în 2018 de a lua cu el un grup de artiști într-o călătorie de șase zile în jurul Lunii, a declarat marți că invită publicul să aplice pentru a ocupa opt locuri deschise în misiunea SpaceX programată să decoleze în 2023, relatează CNN.

Maezawa a mai spus că a decis să-și extindă definiția unui „artist”, așa cum i-a definit inițial pe cântăreți, dansatori, pictori și oameni din alte domenii creative tradiționale. Acum, este deschis să includă oameni din toate categoriile sociale, atâta timp cât ei înșiși se consideră artiști, a spus Maezawa marți într-un anunț video.

Site-ul web „DearMoon”, numele lui Maezawa pentru misiunea sa spațială, include acum un link în care solicitanții se pot preînregistra până pe 14 martie. Interviurile inițiale ale candidaților vor începe pe 21 martie.

Vor exista două criterii principale de selecție: Solicitanții ar trebui să caute să își depășească limitele în domeniul lor de activitate, mergând în spațiu „pentru a ajuta într-un fel și alte persoane și a construit o societate mai bună” și ar trebui să fie dispuși să-și susțină colegii din echipaj în timpul călătoriei.

Cei opt candidați selectați se vor alătura lui Maezawa, care plătește călătoria și spune că își va lua gratuit pasagerii și cel puțin încă o persoană.

Nu este încă clar cine va pretinde celelalte locuri, deși Maezawa a spus anul trecut că este în căutarea unui „partener de viață” care să i se alăture în călătorie. În total vor fi 10-12 pasageri, a spus japnezul.

Misiunea de șase zile va presupune o călătorie de trei zile până la destinație și un ocol în jurul Lunii înainte de a se întoarce acasă.

Un miliardar japonez caută o prietenă cu care să călătorească în spațiu, în jurul Lunii

Miliardar în căutarea unei iubite cu care să călătoresc în jurul Lunii. Aşa s-ar putea rezuma anunţul făcut, la finalul anului 2019 de un japonezul putred de bogat, care va fi primul turist spaţial.

Iar pretendente sunt destule: nu mai puţin de 27.700 de femei vor să-i fie alături. Procesul alegerii unei partenere care să îl însoţească în 2023, în călătoria în jurul Lunii, va sta la baza unei emisiuni speciale. Japonezul, în vârstă de 44 de ani, are trei copii cu două femei diferite.

×
Subiecte în articol: miliardar japonez calatorie SpaceX
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close