Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cea mai spectaculoasa floare. Nalba, regina plantelor vindecătoare

Cea mai spectaculoasa floare. Nalba, regina plantelor vindecătoare

Nalba este o floare care străluceşte de la începutul verii până toamna când cade bruma. Este o plantă impunătoare, care poate ajunge chiar şi la 2 metri înălţime. De aceea este şi foarte iubită de cei care vor o grădină spectaculoasă.

Cea mai spectaculoasa floare. Nalba, regina plantelor vindecătoare
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    10 Iul 2020   •   09:45

Oana Matei, inginer horticultor, a explicat la „Numai de bine” cum avem grijă de ea. Nalba atrage multe insecte polinizatoare, iar florile ei sunt hrană pentru albine și fluturi. Înflorește treptat, de la bază spre vârf și are multe flori așezte alternativ. Acestea sunt viu colorate iar unele plante au flori bătute.

Nalba, planta care strălucește de la începutul verii până toamna 

Pe măsură ce planta înflorește, în vârf avem boboci, pe mijloc sunt florile iar la bază avem capsulele cu semințe care se formează. Ele se pot auto-însămânța, adică pot cădea pe sol și se pot înmulți singure. Dacă nu se întâmplă acest lucru, putem să înmulțim noi planta, să adunăm aceste capsule cu semințe și să le însămânțăm la începutul anului sau în mai-iunie. 

Nalba nu este o plantă pretențioasă în ceea ce privește îngrijirea: vrea soare mult și poate sta ore întregi în plină căldură. Vrea apă din belșug iar pământul nu trebuie lăsat să se usuce. 

Nalba, regina plantelor vindecătoare

×
Subiecte în articol: Numai de bine ingrijire nalba
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close