Antena 3 CNN Life Nuțu Anghelina, omul care îi ajută pe cei care se zbat în sărăcie: ''În 22 de ani, în fiecare zi, să fii la poarta nevoiaşului, nu este un lucru simplu!''

Nuțu Anghelina, omul care îi ajută pe cei care se zbat în sărăcie: ''În 22 de ani, în fiecare zi, să fii la poarta nevoiaşului, nu este un lucru simplu!''

Dar din dar se face Rai. Din puținul pe care îl dăruiești, binele se înmulteste și poate schimba viața multor oameni. Nuţu Anghelina ajută de peste 20 de ani, zilnic, oameni care se zbat în sărăcie. Domnul Nuţu a înfiintat în 1998 Fundaţia "1 şi 1" şi a vorbit la rubrica ''Eroul Zilei'' despre cum ajută oamenii săraci, mai ales în aceste vremuri pe care le trăim.

Nuțu Anghelina, omul care îi ajută pe cei care se zbat în sărăcie: ''În 22 de ani, în fiecare zi, să fii la poarta nevoiaşului, nu este un lucru simplu!''
de Iulia Gorgorin    |    15 Oct 2020   •   14:30

Zece ani a oferit zilnic sprijin şi câte o masă caldă pentru zeci de oameni nevoiasi. Familii cu multi copii, bătrâni singuri si bolnavi care nu se pot întreţine.

Nuţu Anghelina ajută copiii şi bătrânii cu mâncare colectată de la restaurante şi centre comerciale

Acum are alături peste 35 de voluntari şi face tot posibilul ca în fiecare zi alimente colectate de la mari centre comerciale şi restaurante să ajungă la copiii şi bătrânii pentru care o masă decentă este un lux pe care nu si-l permit.

Sâmbăta aceasta este Ziua Internaţională a luptei pentru eradicarea sărăciei, iar Nuţu Anghelina va fi acolo, ca de obicei, pentru cei care au nevoie de el.

''Vremurile sunt aşa cum sunt şi oamenii trăiesc spaime justificate. Noi suntem antrenaţi!

În 22 de ani, în fiecare zi să fii la poarta nevoiaşului, nu este un lucru simplu!

În mod cu totul şi cu totul paradoxal, oameni bogaţi care au şi ei aceleaşi frici cu cei săraci, vis-a-vis de coronavirus şi tot ce ni se întâmplă, au devenit foarte atenţi la ceea ce înseamnă sărăcie.

Sărăcia este considerată a fi o discriminare, adică societatea care nu se ocupă de săracii ei, îi ignoră şi încasează consecinţele sărăciei care de multe ori devin violente. Noi am reuşit cu ajutorul lui Dumnezu să cunoaştem voluntari, oameni titraţi, care nu excelează din punct de vedere finaciar, dar care îşi dedică tot timpul şi toată dragostea să cunoască oamenii săraci, să le răspundă la nevoia iminentă de mâncare, să îşi culce copiii cu o felie de pâine seara, dar să le şi ridice moralul (...) Noi avem în fiecare zi parte de emoţii de o intensitate extraordinară'', a spus Nuţu Anghelina de la Fundaţia ''1 şi 1''.

×
Subiecte în articol: Nuţu Anghelina saraci Eroul Zilei
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close