Antena 3 CNN Life Pâinea cu făină de greieri s-ar putea găsi în curând pe rafturile magazinelor din România

Pâinea cu făină de greieri s-ar putea găsi în curând pe rafturile magazinelor din România

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași, studenții fac produse care au la bază făină de greier. Aceștia au copt primii cozonaci, păscuțe, asta după ce s-au întrecut prin a creea și a coace diferite sortimente de pâine, tot cu făină de greier.

Pâinea cu făină de greieri s-ar putea găsi în curând pe rafturile magazinelor din România
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    Gigi Cojocaru    |    28 Apr 2021   •   18:00

Produsele create în laboratorul de micro producție de la USAMV Iași au scop de cercetare, dar când va fi deschis mazaginul propriu al Universității acestea vor putea fi cumpărate și de ieșeni. Înainte de toate au fost făcute o serie de probe. Totul a plecat de la lucrare de diplomă, iar luna aceasta au fost făcute primele pâini, cozonaci și păscuțe.

Studenții au lucrat cot la cot cu profesorul lor și au pregătit mai multe sortimente de pâine, care au umplut laboratorul de mirosuri la care cu greu un pofticios ar putea să reziste.

La prima vedere pâinea cu făină de greier nu pare foarte diferită. Însă frăgezimea produsului este mai mare decât la pâinea găsită în comerț.

Dotările adecvate îi ajută pe studenți să fie pregătiți după absolvire spun reprezentanții universității. Cunoașterea întregului flux de producție nu poate fi învățat decât în laborator.

Specialiştii susţin că pâinea cu făină de greier are o valoare nutriţională mare. 70% reprezintă proteine, vitamine, fier şi calciu.

La o franzelă se pun aproximativ 70 de greieri, ceea ce înseamnă cam trei la sută din ingrediente. Experții spun că greierii au un gust destul de neutru, aşa că nu influenţează prea mult. Are gust de pâine obişnuită, dar valoarea nutriţională este foarte mare şi este mare şi conţinutul de proteine. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close