Antena 3 CNN Life De când a început pandemia, foarte mulţi oameni se plâng că le cade părul excesiv

De când a început pandemia, foarte mulţi oameni se plâng că le cade părul excesiv

În ultima vreme, tot mai multe persoane care se plâng de căderea părului. Atenție, de vină nu ar fi doar cauzele pe care le știm deja cu toții. Potrivit specialiștilor, se pare că alopecia ar putea fi unul dintre efectele secundare ale infectării cu SARS-CoV-2. Celebra actriță, Alyssa Milano, a confirmat această informație printr-un video care a ajuns viral.

De când a început pandemia, foarte mulţi oameni se plâng că le cade părul excesiv
Sursa foto: Pexels
de Iulia Gorgorin    |    23 Oct 2020   •   22:30

Aproximativ 27% dintre pacienți raportează o cădere masivă a părului după două sau trei luni de la infectare din cauza șocului fizic și emoțional.

Dar nu doar cei care au avut COVID trec prin această problemă. Foarte mulți oameni se plâng că le cade părul excesiv de când a început pandemia. 

''Câteva fire de păr, 10 – 20 de fire de păr este normal să cadă. Dacă începe să depășească acest număr, adică dacă ne trezim dimineața cu perna plină de păr sau în cadă sau avem păr peste tot pe haine, atunci ar trebui să ne facem griji sau dacă vedem că părul este foarte subțire și doar la o simplă trecere a mâinii prin păr rămânem cu părul în mână, atunci într-adevăr este un patologic. Ar trebui consultat un specialist să vedem, în primul rând, care este cauza. După care să urmăm tratamentul, care ne este prescris'', spune dr. Mihai Motora, specialist chirurgie plastică și reparatorie.

Ultima soluție, dacă celelalte nu funcționează - transplantul de păr

''Transplantul de păr înseamnă recoltarea foliculilor de păr de la nivelul zonelor donatoare, zona cefei fiind cea mai bună, pentru că are aspectul cel mai natural și părul este identic cu cel de pe scalp. Se recoltează din această zonă și se implantează în zonele de chelie. E cea mai cautată intervenție estetică pentru bărbați'', explică specialistul.

Confrom studiilor, cei care se confruntă cel mai frecvent cu căderea părului sunt bărbații.

''La ei este o genă care produce această alopecie. Până la 50-60% dintre bărbați au o cădere mai mică sau mai mare a părului până la vârsta de 50 – 60 de ani. Persoanele care au această predeterminare genetică chelesc în anumite zone. De exemplu, la bărbați cele mai frecvente sunt zonele acestea dintre frunte și zona temporală și zona din spatele capului. Iar la femei este zona centrală, acea cărare pe mijloc care se tot lărgește. Când avem acest pattern ne dăm seama că este o cădere genetică'', adaugă dr. Mihai Motora.

Vestea bună este că în anumite situații căderea părului poate fi prevenită.

Mai multe informaţii, în materialul video de mai sus.

×
Subiecte în articol: caderea parului Numai de bine ela craciun
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close