Antena 3 CNN Life Poliția și procurorii din Bruxelles, în alertă după o farsă de 1 aprilie

Poliția și procurorii din Bruxelles, în alertă după o farsă de 1 aprilie

O farsă de 1 aprilie a pus pe jar autorităţile din Bruxelles. Poliţia şi procurorii au intrat în alertă după ce aproximativ 20 de mii de persoane şi-au manifestat intenţia de a participa la o petrecere în aer liber, în cel mai mare parc din oraş.

Poliția și procurorii din Bruxelles, în alertă după o farsă de 1 aprilie
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    01 Apr 2021   •   18:17

Evenimentul, care promitea prezenţa a numeroşi DJ, a cântăreţului şi producătorului Calvin Harris şi o reuniune a trupei franceze Daft Punk, era anunţată pentru această seară.

Autorităţile au reamintit că ţara se află în lockdown şi au transmis populaţiei să nu se adune în număr mare în parc, pentru că totul este doar ''o glumă.''

Ieri, un tribunal din Bruxelles a decis că restricţiile în vigoare sunt ilegale şi trebuie să fie ridicate în termen de 30 de zile.

Un tribunal din Bruxelles a ordonat guvernului belgian să ridice toate restricțiile anti-COVID

Statul belgian are la dispoziţie 30 de zile pentru a pune în aplicare decizia. În caz contrar, guvernul va primi o amendă de cinci mii de euro pe zi, până la un plafon maxim de 200 de mii de euro.

Acţiunea în justiţie a fost introdusă de Liga Drepturilor Omului, care a argumentat că nu a fost prezentată baza legală a măsurilor respective şi că, prin urmare, restricţiile sunt ilegale.

Noul lockdown impus în Belgia include restricţii de circulaţie pe timp de noapte, magazinele cu produse neesenţiale primesc clienţi doar pe bază de programar, iar călătoriile sunt interzise în afara graniţelor, cu excepţia celor esenţiale.

×
Subiecte în articol: procurorii Bruxelles farsa 1 aprilie
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close