Antena 3 CNN Life Știinţă Secrete uimitoare dezvăluite. Ce face cu adevărat corpul tău în 24 de ore - VIDEO

Secrete uimitoare dezvăluite. Ce face cu adevărat corpul tău în 24 de ore - VIDEO

Secrete uimitoare dezvăluite. Ce face cu adevărat corpul tău în 24 de ore - VIDEO
Sursa foto: Foto: captură YouTube
de S.T.    |    08 Iul 2015   •   09:21

Poate nu te-ai gândit niciodată la asta, dar corpul tău e uimitor din multe puncte de vedere. Un videoclip arată că tot ceea ce ni se întâmplă pe parcursul unei zile e dirijat de interacţiuni complexe între lumină şi biologia noastră.

Science Alert îţi prezintă studiile care arată când e recomandat să bei o cafea, să iei micul dejun, să faci mişcare, să ieşi cu prietenii în oraş ori să ai activitate sexuală.

Ce face corpul tău în 24 de ore?

Sună alarma. Apeşi butonul de ”snooze” (amânare- n.red.) şi rămâi vreme de câteva minute într-o stare de somnolenţă, între somn şi momentul în care urmează să te trezeşti. Când te trezeşti eşti dezorientat din cauza inerţiei somnului. Aceasta dispare, în mare parte, la câteva minute după ce te dai jos din pat, dar, în unele cazuri poate dura chiar şi câteva ore. În această perioadă, temperatura corpului este scăzută, dar tensiunea începe să crească. Nivelul de cortizol, un hormon asociat cu stresul, creşte cu 50%. Urmează duşul.

După o oră e timpul să bei o cafea şi să iei micul dejun. Când ajungi la muncă, activitatea cerebrală este la un nivel de vârf, spun cercetătorii. Cei mai mulţi oameni se pot concetra cel mai bine la două ore şi jumătate respectiv patru după ce se trezesc.

Studiile arată că dimineaţa uităm, în medie, cinci lucruri, iar la prânz în jur de 14. Ceasul nostru biologic nu mai produce seara proteinele implicate în memoria pe termen lung, de aceea nu este recomandat să înveţi pentru un examen cu o seară înainte.

Dacă ieşi cu prietenii în oraş trebuie să ştii că ora 18:00 este ideală pentru consumul de alcool.

Experţii mai spun că ora 23:00 este cea mai populară pentru activităţi sexuale.


×
Subiecte în articol: corp
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close