Antena 3 CNN Life Motivul pentru care ne creşte pofta de dulce când vine frigul. Dr. Ruxandra Pleşea: De aceea, organismul ne cere zaharuri

Motivul pentru care ne creşte pofta de dulce când vine frigul. Dr. Ruxandra Pleşea: De aceea, organismul ne cere zaharuri

Astăzi vedem care este dieta ideală de toamnă. În sezonul rece, avem nevoie de alimente care ne încălzesc, iar nutriționistul Ruxandra Pleșea ne spune care sunt acestea. Tot de la medic aflăm și care este substanța pe care o găsim de exemplu în mere și care ne apără de COVID, dar şi de ce creşte pofta de dulce în sezonul rece.

Motivul pentru care ne creşte pofta de dulce când vine frigul. Dr. Ruxandra Pleşea: De aceea, organismul ne cere zaharuri
Sursa foto: Pixabay
de Milena Niță    |    10 Noi 2020   •   12:00

Dacă în ultima perioadă aveţi o poftă mai mare pentru dulce, nu vă speriaţi. E de la anotimp.

"Cu cât e mai frig, cu atât vrem mai multe dulce, pentru că se cuplează cumva nevoia de calorii cu excesul de calorii pe care dulciurile îl oferă", a explicat medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Ce dulciuri recomandă medicii

În acest caz, nu dăm iama în ciocolată, biscuiţi sau napolitane. Există şi deserturi făcute în casă şi pe care medicii le recomandă.

Spre exemplu, dulceaţa de gutui care e destul de dulce şi în felul acesta e încorporată şi gutuia în alimentaţia noastră, un fruct destul de neatractiv pentru unii dintre noi.

Totuşi, medicul atrage atenţia că un mic dejun precum pâinea cu unt şi dulceaţa e bine să apară mai rar în alimentanţia noastră, de circa 1-2 ori pe săptămână.

Substanţa din mere care ne apără de COVID. Medic: Este foarte studiată acum, în pandemie, şi are efect antiviral

Exemple sănătoase de mic-dejun

Există şi o explicaţie. "Această combinaţie este destul de calorică şi nu ar trebui să fie regula pentru dimineţile noastre. În plus, în ea nu găsim un aport proteic. 

Dar oul, brânza, peştele, chiar şi o cremă de humus trebuie să fie în meniul nostru de dimineaţă, aşa că să nu transformăm fiecare dimineaţă într-un festin dulce", precizează nutriţionistul Ruxandra Pleșea.
 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Ruxandra Pleşea dulce
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close