Antena 3 CNN Life Simona Carniciu, nutriţionist, despre singura metodă de prevenție adevărată: '' Nu doar vitamina C și vitamina D fac totul!''

Simona Carniciu, nutriţionist, despre singura metodă de prevenție adevărată: '' Nu doar vitamina C și vitamina D fac totul!''

Vitaminele C şi D aproape că au dispărut de pe rafturile farmaciilor. Speriați de coronavirus, tot mai mulți români și-au făcut provizii de astfel de vitamine. Problema este că ele ajută la întărirea imunității, însă nu dacă sunt luate după ureche.

Simona Carniciu, nutriţionist, despre singura metodă de prevenție adevărată: '' Nu doar vitamina C și vitamina D fac totul!''
de Iulia Gorgorin    |    09 Noi 2020   •   14:24

Dr. Simona Carniciu, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, a explicat în exclusivitate la Antena 3 că vitaminele ar trebui să le luăm din alimente și nu din suplimente.

Vitamina D nu ar trebui îndepărtată prin duş după expunerea la plajă

''În primul rând, noi să ştiţi că avem deja deficienţe la aceste capitole, în special vitamina D, pentru că, oamenii nu prea ştiu corect cum să producă pe timpul verii vitamina D, în sensul că se spală excesiv, iar vitamina D care ar trebui să pătrundă în decurs de câteva zile pe suprafaţa pieleii, unde stă în grăsime, ea este îndepărtată cu fiecare duş energic pe care îl face când venim de la plajă.

Pe lângă aceste deficite, noi ar trebui în mod normal să ne luăm vitaminele din alimentaţie, pentru că ele sunt biodisponibile mult mai bine dacă le-am lua din suplimente. Întradevăr, în ghidurile pentru prevenţia şi tratatamentul infecţiei cu SARS-COv-2, da, sunt vitamina C și vitamina D în doze de aproximativ 4000 de miligrame, fiecare, împreună cu zinc. De aceea lumea s-a speriat atât de mult și a început să cumpere excesiv. Nu trebuie să uite, chiar dacă iau în mod exesiv, nu îi va feri în totalitate de infecția aceasta.

Simona Carniciu, despre singura metodă de prevenție adevărată care ne protejează împotriva infecţiei cu coronavirus

Singura metodă de prevenție adevărată este să luăm toate măsurile de precauție pe care deja ni le spune Guvernul de atâta timp, să purtăm mască corect, să nu mai punem mâna pe mască să lărgim fibrele țesăturii măștii, să nu mai punem fără să ne spălăm, atât pe mască, dar și pe alte obiecte care sunt posibil contaminate. Acestea sunt cu adevărat măsurile de prevenție.

Ce trebuie să consumăm pentru a avea sistem imunitar complex

Întradevăr, sistemul imunitar poate fi mult mai bun dacă avem grijă să fie cu vitamine și minerale, dar nu doar vitamina C și vitamina D fac totul. Este nevoie să avem un sistem imunitar complex: să avem proteină de bună calitate, aminoacizi și alte vitamine și minerale, pentru că în absența celorlalte și a unei alimentații mai precare sau mai comode, pline de aditvi, acestea oricum nu vor fi disponibile chiar dacă le luăm, pentru că o microfloră intestinală care nu este corectă, va duce la o absorție mult mai scăzută a acestor vitamine. Deci, totul este un complex'', a spus dr. Simona Carniciu, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice.

Citiţi şi: Dr. Bilic explică de ce nu e bine să luăm vitamina D, după ce românii au golit farmaciile în pandemie: "Atenţie mare, poate să facă mai mult rău decât bine!"
 

×
Subiecte în articol: simona carniciu vitamina c vitamina d
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close