Antena 3 CNN Life Nutriţionistul Oana Ciuhureanu, dieta cu care dăm jos kilogramele acumulate în pandemie

Nutriţionistul Oana Ciuhureanu, dieta cu care dăm jos kilogramele acumulate în pandemie

Pandemia a însemnat pentru mulţi dintre noi kilograme în plus, iar o dietă în trend acum şi cu rezultate bune este postul intermitent.

Nutriţionistul Oana Ciuhureanu, dieta cu care dăm jos kilogramele acumulate în pandemie
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    27 Mar 2021   •   21:30

Acest regim relativ nou înseamnă să mâncăm 6 ore cu o pauză de 18 ore sau 8 ore cu pauză de 16 ore în care nu ne alimentăm, a explicat nutriţionistul Oana Ciuhureanu, sâmbătă, la emisiunea Voi cu Voicu, de la Antena 3.

Oana Ciuhureanu: Cantitate de legume trebuie să fie dublă faţă de cea de carne

Ideal la această dietă este să nu se depăşească 1.200 de kilocalorii pe zi şi e bine să mâncăm din toate câte puţin. "Restricţiile nu duc la un rezultat bun", atenţionează nutriţionistul.

În cele câteva ore în care se poate mânca, nu consumăm chiar orice aliment dacă vrem să avem rezultate. Astfel, pentru un regim de viaţă sănătos, excludem fast food, zahărul.

"Ne trebuie minim 1.200-1.400 de kilocalorii, dar trebuie calculate în funcţie de greutate, vârstă, kilograme", spune dr. Oana Ciuhureanu.

În plus, e bine de ştiut că nu trebuie să mâncaţi pe săturate, cantitate de legume trebuie să fie dublă faţă de cea de carne, iar cina să fie cu două ore înainte de masă.

În orele în care nu mâncăm, putem consuma apă, ceai neîndulcit sau cafea neagră.

Nutriţionist: Ideal e să slăbeşti 5 kilograme pe lună

"Ideal e să slăbeşti 5 kilograme pe lună şi să te menţii. Corpul are memoria greutăţii corporale, el memorează timp de şase luni ultima greutate", a precizat nutriţionistul, explicând, astfel, de ce este importantă acea perioadă de menţinere de după o dietă.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close