Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Vindecarea moştenirii genealogice, prin tehnica metamorfică. Interviu cu Marlena Scarlat, terapeut holistic

Vindecarea moştenirii genealogice, prin tehnica metamorfică. Interviu cu Marlena Scarlat, terapeut holistic

Am observat cu toții, faptul că există numeroase modele care se repetă din generație în generație, asemenea unui efect de domino. Indiferent că vorbim despre repetiții legate de dificultăți cu privire la prosperitatea financiară, la dependențe, la boli psihosomatice, incest, accidente, sau chiar crime. Marlena Scarlat, terapeut holisitc, a fost invitată în cadrul emisiunii ''Voi cu Voicu'' de la Antena 3, unde a vorbit despre vindecarea moştenirii genealogice, prin tehnica metamorfică.

Vindecarea moştenirii genealogice, prin tehnica metamorfică. Interviu cu Marlena Scarlat, terapeut holistic
de Georgiana Adam    |    01 Apr 2021   •   12:08

De foarte mulți ani, psihologi, psihanaliști, psihoterapeuți și alți specialiști studiază transmiterea problemelor de natură de natură psiho-emoțională, de la o generație la alta. 

Numeroși cercetători susțin de asemenea, faptul că, moștenim un bagaj psihic de la strămoșii noștri. Acest lucru nu înseamnă că suntem condamnați să trăim traumele strămoșilor.

Cheia pentru vindecare este tehnica metamorfică, adică tot ce se întâmplă în viața mamei în perioada de preconcepție și apoi în cele nouă luni de sarcină. Toate își pun amprenta asupra fătului. 

''Avem foarte multe experiențe moștenie din lada cu zestre, adică tot ce se întâmplă cu mama în cele nouă luni de sarcină, noi preluăm'', a spus Marlena Scarlat, terapeu holistic.

De altfel, multe dintre alegerile noastre, fie profesionale sau sentimentale, sunt influenţate de ceea ce au trăit strămoşii noştri. Copilul care se naşte vine cu un bagaj din ambele linii parentale. Cel mai des, moştenirea este pe latură feminină. 

''De multe ori avem stări pe care nu le înţelegem, nu înţelegem de unde vin. Nu le recunoaştem ca fiind ale noastre, pentru că nu avem motive. De exemplu, să fim trişti'', adaugă terapeutul Marlena Scarlat.

Terapeutul holistic, Marlena Scarlat, spune că dacă suntem curioşi şi încercăm să ne facem arborele genealogic pornim de la noi şi până la strămoşii noştri vom înţelege cu exactitate ce se întâmplă cu noi, apoi, tehnica metamofică ne ajută să înlăturăm acele tipare moştenite. Tehnica presupune un masaj foarte bun pe latura interioară a labei piciorului, pentru că acolo este proiectată coloana vertebrală.

''Când faci acest masaj, cu toate că este foarte fin, subtil, nu trebuie apăsat. Se simt anumite lucruri şi întreb la sfârşitul şedinţei dacă ştie ce s-a întâmplat, sau să întrebe mama dacă îşi aminteşte ce s-a întâmplat la şase luni, la şapte luni în viaţa  ei, sau cum s-a născut'', povesteşte Marlena Scarlat.

Specialiştii recomandă ca masajul să nu fie făcut de propria persoană.

''Ideal este să îl facă altcineva. Minunat ar fi să fie mamă cu copil, sau soţii între ei. Soţul poate să facă şi la soţia care este însărcinată şi ideal este să îi facă şi când este atunci, în momentul naşterii, pentru că o ajută foarte mult. Îi dă încredere, că ştie că nu este singură şi apoi şi curăţă diverse lucruri care s-au adunat'', recomandă terapeutul holistic.

Atunci când vine vorba despre tehnica metamorfică, specialiştii în terapia holistică spun că, nu există limite şi se poate lucra pe tot ce există ca traumă în ''lada de zestre'', indiferent de domeniu.

Interviul integral îl puteţi urmări în materialul video de mai sus.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close