Antena 3 CNN Life Oameni Violeta Zaharia, omul care aduce lumină în casele copiilor săraci: ''A face bine nu însemnă doar a dona bani''

Violeta Zaharia, omul care aduce lumină în casele copiilor săraci: ''A face bine nu însemnă doar a dona bani''

O mână de oameni puşi pe fapte mari aduc lumina în casele copiilor care provin din familii sărace, lipsite de orice posibilităţi, din Teleorman. Asociaţia "Un pas spre educaţie", înfiinţată de Violeta Zaharia, a reuşit să facă minuni pentru oamenii care nu mai sperau să li se întâmple ceva bun în această viaţă.

Violeta Zaharia, omul care aduce lumină în casele copiilor săraci: ''A face bine nu însemnă doar a dona bani''
de Iulia Gorgorin    |    14 Ian 2021   •   16:20

Din 2019 şi până în prezent, au fost donate tone de haine, ghiozdane şi rechizite pentru copii, alimente pentru bătrânii izolaţi din cauza stărilor de urgenţă şi de alertă, au fost achiziţionate obiecte de mobilier şi electrocasnice.

Iar acum se strâng fonduri pentru construcţia unei case pentru două fetiţe crescute doar de tatăl lor.

Violeta Zaharia, preşedinta Asociaţiei "Un pas spre educaţie'', a vorbit în cadrul rubricii Eroul Zilei despre iniţiativa ei de suflet care schimbă vieţile celor fără speranţă.

''Aceasta este meseria pe care eu mi-am ales-o. Am urmat Facultatea de Chimie şi iată că îmi urmez cursul firesc al vieţii şi al profesiei, însă, faptele bune pe care eu le fac până în prezent sunt mai demult, realizate de către mine, începute de mică, dar continuate cu ajutorul oamenilor şi prin dorinţa şi bucuria mea de a oferi  o parte din sufletul meu şi ajutor, celor care se află în nevoie.

''Este cea mai mare împlinire sufletească''

Asta o spun cu mâna pe inimă şi chiar îndrum toţi oamenii să facă o faptă bună, sau măcar să îmbrăţişeze un copil sau un om aflat în nevoie. Este cea mai mare eliberare sufletească pe care am putut să o simt vreodată în viaţa mea.

Sunt mulţi copilaşi cu care eu ţin legătura, chiar dacă situaţia lor s-a îmbunătăţit. Noi corespondăm şi aflu tot timpul lucruri de la ei, dat fiind şi felul meu de a fi, sau poate că dorinţa şi bucuria de a fi înconjurată de copii şi de oameni. Acesta este probabil răspunsul la întrebarea pe care mi-aţi adresat-o.

''Îmi donez şi de această dată ziua de naştere pentru a construi o căsuţă pentru doi copilaşi''

Anul trecut am donat ziua mea de naştere şi am reuşit să aduc la un spectacol, prin donaţiile făcute în bani, câţiva copilaşi din mediul rural care au văzut pentru prima dată un spectacol. Iată că anul acesta nu se mai pot ţine astfel de evenimente ca să pot ajuta copilaşii să poată vedea evenimente de genul acesta, dar, pentru că în câteva zile este ziua mea de naştere, bineînţeles că duc tradiţia mai departe şi îmi donez şi de această dată ziua de naştere pentru a construi o căsuţă pentru doi copilaşi care se află doar în grija tatălui.

Este nevoie de fonduri pentru a cumpăra materialele de construcţii sau de materialele în sine pe care ni le pot oferi cei care au posibitatea şi care vor să sprijine cauza pe care au am în acest moment.  Ei locuiesc acum într-un container cu pereţi subţiri. Până de curând, ei nu aveau nici lemne. Au fost ajutaţi acum în iarna aceasta. Nu au nici lumină. Este o situaţie destul de dificilă, dar sper din suflet ca situaţia lor să se îmbunătăţească şi să putem demara cât mai repede lucrările de construcţie a casei, ca ei să se bucure de o copilărie fericită şi să aibă strictul necesar, aşa cum este  normal şi benefic fiecărui copil pentru dezvoltarea lui, în primul rând.

''A face bine nu însemnă doar a dona bani''

Toată lumea se sperie, aoleu, trebuie să donez. Ştiu că este o perioadă dificilă pentru noi toţi. Înţelegem situaţia. Nu trebuie să ne luăm dumicatul de la gură ca să putem face un lucru sau o donaţie, doar că, mai putem face şi altceva. Putem să oferim servicii probono. Spre exemplu, am găsit chiar şi varianta unui restaurant care le va procura în fiecare zi o masă caldă. Deci, iată că este un ajutor extraordinar pentru aceşti oameni şi astfel de exemple mai pot continua, fiecare în funcţie de ce aport pot aduce şi ce pot dărui. Bineînţeles că dot dona în conturile pe care noi le avem pe pagina asociaţia ''Un pas spre educaţie'',  a spus Violeta Zaharia despre iniţiativa ei de suflet, în exclusivitate la Antena 3.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close