Antena 3 CNN Life Voi cu Voicu. Scriitoarea Maria Timuc, despre previziunile legate de sfârşitul lumii: "A fost întotdeauna o preocupare a fiinţei umane"

Voi cu Voicu. Scriitoarea Maria Timuc, despre previziunile legate de sfârşitul lumii: "A fost întotdeauna o preocupare a fiinţei umane"

Voi cu Voicu. Scriitoarea Maria Timuc, despre previziunile legate de sfârşitul lumii: "A fost întotdeauna o preocupare a fiinţei umane"
14 Oct 2019   •   01:48

Scriitoarea Maria Timuc explicat la "Voi cu Voicu" de unde vine un interes atât de mare al oamenilor pentru ideea legată de sfârşitul lumii. 

"Sfârşitul lumii a fost întotdeauna o preocupare a fiinţei umane. Ar fi inevitabil, dar cred că asta este angoasa noastră existenţială. Aşa cum corpurile noastre au un sfârşit, aşa cum toate formele fizice au un sfârşit, probabil că şi Universul însuşi are un sfârşit. Probabil că simţim acest sfârşit aşa cum ne gândim şi la propriul nostru sfârşit. 

Mulţi oameni care au frică de moarte se gândesc mai mult la moarte decât se gândesc să trăiască acum. De murit tot murim, dar oricum nu se ştie când. Acest gând care bate spre viitor într-un mod atât de negativ ne creează o frică subconştientă masivă. Sunt oameni care o resimt mult mai puternic decât alţii, iar asta face ca în subconştientul colectiv să existe această spaimă de sfârşit pe care o fructifică cumva nu doar clarvăzători pentru că dacă ne uităm în istoria predicţiilor privind sfârşitul lumii o să vedem că avem date încă de prin anii 60-70, foarte concrete, în legătură cu diferiţi prezicători, clarvăzători, clerici. Au fost şi studenţi eminenţi care au prezis sfârşitul lumii", a spus Maria Timuc la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Voi cu Voicu
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close