Antena 3 CNN Life Volume rare cu poeziile lui Eminescu și operele lui Caragiale, scoase la licitație: Prețul de pornire ajunge și la 10 mii de euro

Volume rare cu poeziile lui Eminescu și operele lui Caragiale, scoase la licitație: Prețul de pornire ajunge și la 10 mii de euro

Un exemplar din numărul 6 al revistei Familia, care surprinde debutul lui Mihai Eminescu, volume cu poeziile marelui poet şi cu operele lui Ion Luca Caragiale vor fi scoase la licitație de Historic. Colecția intitulată „Junimea literară” oferă posibilitatea pasionaților de cultură şi artă să-şi adjudece piese unicat.

Volume rare cu poeziile lui Eminescu și operele lui Caragiale, scoase la licitație: Prețul de pornire ajunge și la 10 mii de euro
de Mia Lungu    |    24 Feb 2021   •   11:08

Pe 26 februarie are loc o nouă licitaţie organizată de Historic, unde iubitorii de artă şi de cultură vor putea licita inclusiv pentru singura fotografie care există cu Ion Creangă alături de omul politic de extremă dreapta Alexandru C.Cuza.

"Pregătim prima licitaţie de anul acesta, 2021, dedicată literaturii române, în general junimii literare, unde avem piese speciale: debutul lui eminescu în revista Familia, în numărul 6 bineînţeles, prima ediţie din poeziile lui Eminescu 1884, prima ediţie din Creangă.", a declarat pentru Antena 3, Cezar Florea, reprezentant Historic.

În cadrul licitaţiei Historic vor putea fi găsite de asemenea, manuscrise şi scrisori originale, dintre care una semnată chiar de Ion Creangă

"Nu avem numai volume, avem şi fotografii şi manuscrise, manuscris caragiale, scrisori şi bineînţeles, fotografii şi singura fotofrafie cu Ion Creangă din colecţii particulare."

Preţurile de pornire ale obiectelor preţioase nu sunt dintre cele mai mici, însă valoarea culturală a obiectelor este nemăsurată.

"Licitaţia are piese peste nivelul mediu de licitaţie şi în general pleacă de la 2-300 de euro, ajungând la 10 mii de euro, preţul de pornire. Cel mai scump obiect din această licitaţie este întreaga serie de ediţii eminescu, de la ediţia 1, începând cu 1884, până în 1913." a mai povestit Cezar Florea.

Deşi licitaţia are loc vineri 26 februarie, mai mulţi pasionaţi de artă au început deja să liciteze pentru unele piese, astfel încât preţul acestora de pornire s-ar putea să fie mai mare la începerea oficială a licitaţiei.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close