Antena 3 CNN Actualitate Avertizare meteo de vreme severă în sudul ţării. Meteorologii anunţă ninsori şi polei

Avertizare meteo de vreme severă în sudul ţării. Meteorologii anunţă ninsori şi polei

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare privind ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei, valabilă în toată țara începând de astăzi, 7 decembrie de la ora 14, până marți 8 decembrie, ora 10.

Avertizare meteo de vreme severă în sudul ţării. Meteorologii anunţă ninsori şi polei
Sursa foto: Facebook
de Claudia Popovici    |    07 Dec 2020   •   22:15

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă.

"Din 7 decembrie de la orele 14:00 şi pănă mâine dimineaţă (n.r 8 decembrie) la ora 10:00 vorbim întradevăr de ninsori, în special în Oltenia, în sudul Banatului, local în Muntenia precum şi în Munţii Banatului prin Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, zone unde va ninge şi se va depune stat de zăpadă.

Mai ales în Oltenia şi în sud-vestul Munteniei este posibil ca grosimea acesteia să depăşească pe arii restrânse 8-10 cm, iar la munte vorbim de grosimi mai mari de 15-20 de cm", a spus pentru Antena 3, Elena Mateescu director ANM.

Intesificări ale vântului care vor înregistra la rafală

"Vorbim şi de intesificări ale vântului care vor înregistra la rafală, în general 70-80km/h în partea de S-V a ţării şi la munte şi 45-55km/h în regiunile sudice şi sud-estice, iar în zona montană a Carpaţilor Meridionali zăpada va fi temporar viscolită.

În acelaşi timp este posibil să vorbim de ninsori slabe cantitativ şi în Moldova şi Transilvania", a mai spus Elena Mateescu, director ANM.

×
Subiecte în articol: meteo ninsori vremea
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close