Antena 3 CNN Meteo Iarna revine în forță! ANM: Cod galben de ninsori însemnate cantitativ

Iarna revine în forță! ANM: Cod galben de ninsori însemnate cantitativ

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

Iarna revine în forță! ANM: Cod galben de ninsori însemnate cantitativ
de Laura Dinu    |    26 Ian 2021   •   14:30

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă de marți, 26 ianuarie, ora 18:00, până joi, 28 ianuarie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ.

În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50...60 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55... 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75...85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Cod galben de ninsori

De asemenea, meteorologii au emis o atenționare meteorologică cod galben, de ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, valabilă de marți 26 ianuarie, ora 23:00, până miercuri, 27 ianuarie, ora 23:00

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55...70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

×
Subiecte în articol: cod galben
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close